Adalet Bakanlığı'ndan Aslı Erdoğan açıklaması

Yazar Aslı Erdoğan dün gazetemize verdiği röportajında cezaevinde kendisine kötü muamele yapıldığını belirtmişti. Adalet Bakanlı bugün Aslı Erdoğan'la ilgili açıklama yaptı.

Yayınlanma: 26.08.2016 - 12:00
Abone Ol google-news

Özgür Gündem Gazetesi’nin Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazar Aslı Erdoğan cezaevindeki koşulları dün gazetemize anlatmıştı.

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, “Yazar Aslı Erdoğan’a, sağlık sorunları sabit olduğu halde neden ilaçları verilmemektedir” diye sordu. Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bozdağ’a yönelttiği sorular için gazetemizde dün Seyhan Avşar imzası ile yayımlanan özel röportajı kaynak gösterdi ve şunları aktardı:

-Erdoğan’a, sağlık sorunları sabit olduğu halde neden ilaçları verilmemektedir ve havalandırmaya çıkarılmamaktadır?

-Tutulduğu koğuştaki hijyen koşulları neden düzenlenmemektedir?

-Yapılan cezalandırıcı muameleden ne zaman vazgeçilecektir?

-Sağlık sorunlarının derinleşmemesi için gerekli tıbbi tetkikler yapılacak mıdır?

-Erdoğan’ın başta sağlık durumu olmak üzere koşulları hakkında kamuoyu bilgilendirilecek midir?

ADALET BAKANLIĞI SORULARA CEVAP VERDİ

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Aslı Erdoğan ile ilgili, açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tutuklu tek kişilik odada kaldığı sürede günde en az bir buçuk saat havalandırmaya çıkarılmıştır.

25/08/2016 tarihli dilekçesi doğrultusunda Kurum İdare ve Gözlem Kurulu kararı ile kendisinin talep etmiş olduğu B-6 odasına yerleştirilmiştir. Kurum doktorunun ilk kabul muayenesi sırasında IBS (irritabl barsak sendromu) + Astım teşhisi konulmuş, reçete edilen ilaçlar 23/08/2016 tarihinde kendisine teslim edilmiştir. 22/08/2016-24/08/2016 tarihleri arasında kurum kantini aracılığı ile toplam 18 litre su almış ve kendisine teslim edilmiştir. Ayrıca tutukluya 19/08/2016 tarihinde kuruma ilk geldiğinde yatak, temiz battaniye, nevresim takımı ve yastık verilmiştir."

Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Fiziksel darpa maruz kalmadım ama en temel ihtiyacım olan su verilmiyor. Sağlık sorunları yaşıyorum. Yaklaşık 10 yıldır bağırsaklarımla ilgili sorunum var. Pankreas ve sindirim sistemim çalışmıyor buna karşın 5 gündür ilaçlarım verilmiyor. Şeker hastasıyım ve diyabet aşamasına geçmek üzere. Özel bir beslenme gerekiyor ancak sadece yoğurt yiyebiliyorum. Yatağıma idrar yapılmış. Hiç havalandırmaya çıkarılmadım. Vücudumda kalıcı hasarlar oluşturacak şekilde muamele yapıyorlar. İnatla direnmesem bu koşullara dayanamazdım.

‘Aslı Erdoğan içerideyse hiçbirimiz dışarıda değiliz'

Aslı Erdoğan cezaevini Cumhuriyet'e anlattı: İdrarlı yatakta 6 gün 6 gece

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler