Diyanet'ten 'canlı bomba' hutbesi

Türkiye'deki bütün camilerde okunan Cuma hutbesinde Gaziantep'te düzenlenen canlı bomba saldırısı kınanırken, bu gibi cinayetlerin şehadet, cihat gibi kutsal değerlerle ilişkilendirilemeyeceği vurgulandı.

Yayınlanma: 26.08.2016 - 15:38
Abone Ol google-news

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan ‘Hayat veren din; İslam’ başlıklı hutbede Allah’ın öldürmeyi değil, yaşatmayı emrettiği, insanlık tarihinde bugüne kadar acımasız, hunharca nice cinayetler görüldüğü belirtildi. Hutbede modern zamanlarda insanlığın, ‘Canlı bomba’ olarak yeni bir cinayet ve katliam türüyle tanıştığı, bu tür intihar saldırılarının kişinin kendisiyle birlikte yüzlerce masum insanı katletmesinin bir vahşet olduğu vurgulandı. 


“KATLİAM, ŞAHADET, CİHAT GİBİ DEĞERLERLE İLİŞKİLENDİRİLEMEZ”

Hutbede şöyle denildi:

“Bundan daha vahim ve daha üzücü olanı ise, bu cinayetin yüce dinimiz İslam ile irtibatlandırılmasıdır. Böylesine vahşice bir cinayet, bizim dünyamıza, medeniyetimize ait olamaz.

Böyle bir katliam, şehadet, cihat gibi kutsal değerlerle ilişkilendirilemez. İslam; bırakın başkalarını katletmeyi, kendimize dahi zarar vermeyi onaylamaz. Dinimize göre insanın kendini öldürmesi, Yaratıcısına isyandır ve bir anlamda yaratıcısından intikam almaya kalkışmasıdır. Zira Yüce Rabbimiz, Kerim kitabımızda ‘Kendinizi öldürmeyin!’ buyurarak cana kıymayı kesin olarak yasaklamıştır. Bir tek masum canın öldürülmesi de bütün insanların öldürülmesi demektir.’ Hayat dini İslam, nasıl olur da insanlık, vicdan, ahlak ve savaş hukukuyla hiçbir ilgisi olmayan katliamlarla irtibatlandırılabilir? İnsanın bir ölüm makinesine dönüşerek masum insanları katletmesi, nasıl olur da İslam’ın rahmet yüklü mesajlarına dayandırılabilir? Bu cinayetlere din görüntüsü altında ima yoluyla dahi cevaz verenler de, tüm masumların katlinden sorumludur.”

“CANİLER NE ŞEHİT OLABİLİR NE DE ÖLÜMSÜZLEŞEBİLİR”

Hutbenin son bölümünde İslam dininin insanın canını, malını, şeref ve haysiyetini saygın ve dokunulmaz kabul ettiği, hayat veren bir dini, insanı yücelten bir kitabı, rahmet ve şefkat vesilesi bir peygamberi, cinayet ve ölümlere, katliamlara dayanak yapmanın büyük bir ihanet olduğu vurgulanırken, “Bilinmelidir ki; kendisiyle birlikte onlarca cana kıyan caniler, ne şehit olabilir, ne de ölümsüzleşebilir. Rabbimizin Kerim Kitabımızda haber verdiği şu ibretlik ve hazin son onları beklemektedir: Kim bir mümini kasten öldürürse onun cezası, içinde ebedî kalmak üzere gireceği cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, onu lanetlemiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler