Cumhuriyet ve demokrasi coşkusu

3. Barış ve Sevgi Buluşmaları, 30 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında Beylikdüzü’nde gerçekleşecek.

Yayınlanma: 26.08.2016 - 20:25
Abone Ol google-news

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları, 30 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek. Buluşmaların bu yılki ana temasını “Cumhuriyet ve Demokrasi” oluşturuyor.

Etkinlik Zafer Bayramı olan 30 Ağustos Salı günü açılış korteji ve sanatçı Erol Evgin konseriyle başlayacak. Buluşmalar kapsamında tarihci İlber Ortaylı, yazar Ahmet Ümit, yazar Mario Levi, yazar İskender Pala ve gazetemiz yazarı Emre Kongar’ın katılacağı “Çardak Altı Sohbetleri” yer alacak.

Belediye tarafından yapılan etkinlik açıklamasında “Dünya Barış Günü, Sivas Kongresi’nin yıldönümü, İzmir’in kurtuluşu vesileleriyle düzenlenecek ve Volkan Konak, Mustafa Ceceli, Fettah Can, Gökhan Türkmen, Hüseyin Turan gibi pek çok sanatçının katılacağı konserler ve özel anma programları gerçekleşecek. Barış Manço Şarkıları Yarışması ve Kurtuluş Savaşı’nın Kadın Kahramanları sergisi de olacak” denildi. Sokak Basketbolu ve Voleybolu turnuvalarının da yapılacağı buluşmalarda çeşitli standlar ve çocuklar için özel alanlar kurulacak.

‘Demokrasiye sarılmalıyız’

Tüm yurttaşlara Barış ve Sevgi Buluşmaları’na katılma çağrısı yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Daima özgür, daima mutlu bir Türkiye için, Cumhuriyetimize ve demokrasimize sıkıca sarılmalı ve hep daha ileri taşımanın arayışı içinde olmalıyız. Barışın ve sevginin dilinde buluşmayı başarabildiğimizde, bu ülkede hayat herkes için çok daha güzel olacak” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler