Davutoğlu’nun izi siliniyor

Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı sırasında üç yıl özel kalem müdürlüğünü yapan Ahmet Tuta Zagrep’ten çekildi. Geçen hafta da Davutoğlu’nun ekibinde yer alan Tuncay Babalı ile Ali Fındık’ın yanı sıra “oğlum” dediği Gürcan Balık da cemaat soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı.

Yayınlanma: 27.08.2016 - 07:48
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı’nda Fethullah Gülen cemaatine üye oldukları iddiasıyla 3 büyükelçinin gözaltına alınmasının ardından eski Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun 3 yıl boyunca Özel Kalem Müdürlüğü’nü yapan Ahmet Tuta da Zagrep’ten merkeze çekildi. Tuta, Davutoğlu’nun özel kaleminde, şube müdürü olarak başlamış, daha sonra daire başkanı ve özel kalem müdürü olarak 2011- 2014 arasında görev yapmıştı.

Tuta’nın merkeze çekilmesinin yanı sıra Dışişleri’nin yaz dönemine dair Resmi Gazete’de agremanı gelen büyükelçiler yeni görevlerine atandı. Daha önceden duyurulduğu gibi Paris Büyükelçisi Hakkı Akil merkeze çekilirken yerine atanacak olan MİT Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa kararnamede yer almadı. Bu Paris’ten Musa için henüz agreman gelmediği şeklinde yorumlanırken merkeze alınan Panama Büyükelçisi Şanıvar Olgun’un yerine de atama yapılmadı. Dublin Büyükelçisi olarak Levent Burhan atanırken, Roma Büyükelçisi Aydın Sezgin’in yerine Murat Esenli atandı.

Öte yandan Üsküp Büyükelçisi Ömer Şölendil merkeze dönerken yerine Tülin Erkal Kara atandı. Mozambik Büyükelçisi Aylin Taşhan’ın yerine Zeynep Kızıltan; Wellington Büyükelçisi Damla Yeşim Say yerine Ahmet Ergin; Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük’ün yerine Ömer Faruk Doğan; Brunei Büyükelçisi Oğuz Ateş yerine, Suat Akgün; Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay yerine Haldun Koç; Kişinev Büyükelçisi Selim Kartal’ın yerine Hulusi Kılıç; Bakû Büyükelçisi Alper Coşkun’un yerine de Erkan Özoral atandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler