Hakkari'de çatışma, Siirt'te patlama: 7 yaralı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bir grup PKK’li tarafından askeri üs bölgelerine saldırı düzenlendi, 2 asker yaralandı. Siirt'in Eruh ilçesinde köy korucularını taşıyan minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada 5 korucu yaralandı.

Yayınlanma: 28.08.2016 - 10:29
Abone Ol google-news

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak'a sıfır noktada bulunan Samanlı ve Cedikhan bölgesinde operasyonda bulunan güvenlik güçlerine, bugün sabah saatlerinde Irak tarafındaki PKK'lilerce havan ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

İlk ateşte, 1 üsteğmen ile 1 er yaralanırken, güvenlik güçleri PKK'li anında karşılık verdi. Çıkan çatışmalarda en az 4 PKK'linin öldürüldüğü belirtildi.

Bölgeye takviye birlikler sevkedilirken, çatışmalar sürüyor. Sınırda konuşlu birliklerden de saldırının yapıldığı bölgeye yoğun top atışı yapıldı.

6 PKK'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Samanlı ve Cedikhan bölgesinde PKK'lilerin askeri üs bölgesine yaptığı saldırı sonrası bölgede yoğun askeri hareketlilik görüldü. Hakkari'deki Fatih Kışlası'ndan alınan özel birlikler çatışma bölgesine helikopterlerle taşınıyor. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, çok sayıda birlikle PKK'lilere yönelik operasyonun sürdüğünü ve yoğun bir çatışmanın yaşandığını söyledi. Vali Toprak, şu ana kadar 6 PKK'linin öldürüldüğünü ve bu sayının artabileceğini belirtti.

SİİRT'TE PATLAMA: 5 YARALI

Siirt'in Eruh İlçesi kırsalında, görev dönüşü yapan köy korucularını taşıyan minibüsün geçişi sırasında PKK'lilerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu, 5 köy korucusu yaralandı.

Eruh İlçesi'ne bağlı Görendoruk Köyü kırsalında, bu sabah erken saatlerde görev dönüşü yapan köy korucularını taşıyan bir minibüsün geçişi sırasında, PKK'lilerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Meydana gelen patlamada, 5 köy korucusu hafif yaralandı. Yaralı 5 köy korucusu, Eruh Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada ayakta tedavi edilen 5 köy korucusu, taburcu edilirken, patlamanın meydana geldiği Görendoruk kırsal kesiminde güvenlik güçleri tarafından operasyon başlatıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler