Fırat Kalkanı Harekâtı sürüyor... Başbakanlık: 13 köy ÖSO yönetimine geçti

Fırat Kalkanı Harekâtı devam ediyor... TSK'den yapılan son açıklamada, PYD'ye yönelik bombardıman gerçekleştirildiği ve 25 PYD'linin öldürüldüğü bildirildi. Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre ise, Cerablus’ta 10, Rai’de 3 köy ÖSO’nun eline geçti.

Yayınlanma: 28.08.2016 - 10:32
Abone Ol google-news

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi’nce Fırat Kalkanı operasyonu için yapılan açıklamada “Cerablus’ta 10, Rai’de 3 köy Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolüne geçti” denilirken bölgede sivil ölümlerin yaşandığı iddiasını yalanladı.

Cerablus bölgesinde Amerina, Ayn El Bayda, Dabis, Balaban, Suraysat, Cebel Kussa, Kırk Mağara, Kırata, Aşağı Amerina ve Ez Zahiriyah köyleri; Rai'de ise Ayyaşe, Şeyh Yakup ve Kersanlı köyleri ÖSO kontrolüne geçmiştir.

Açıklamada harekat sırasında sivillerin vurulduğuna veya hedef alındığına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı, bölgedeki sivillerin zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterildiği söylendi.

Demokratik Suriye Güçleri’ne bağlı Cerablus Askeri Meclisi komutanı Cudi Cerablus, operasyonda sivillerden çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu iddia etmişti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Cerablus Operasyonu’nda hava ve topçu saldırıları sırasında en az 35 sivilin hayatını kaybettiğini iddia etmişti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: TSK'nin bombardımanında 35 ölü, 50 yaralı

Cerablus'a askeri sevkiyat

Gaziantep'in Suriye sınırındaki ilçesi olan Karkamış'ın karşısında başlatılan harekattaki çatışmalarda 1 askerin şehit olduğu, 3 askerin ise yaralandığı Cerablus'a sabah erken saatlerinde askeri sevkiyat yapıldı.

Yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı Cerablus'a 2 tank eşliğinde sınırdan içeri askeri mühimmat kamyonu ve ZPT'lerin (Zırhlı Personel Taşıyıcı) giriş yaptığı görüldü.



Öte yandan gece boyunca Cerablus'un iç noktaları ve güneyindeki bazı hedefler tank ve obüslerle vuruldu. Sabah erken saatlerde ise çatışma ve patlama sesleri Karkamış ilçesinden duyuldu.

REUTERS: TÜRK JETLERİ YPG'Yİ VURDU

Reuters'ın Türk güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Türk savaş uçakları ve topçu birliklerinin, Suriye'nin kuzeyinde YPG hedeflerini vurduğu aktarıldı.

TSK: 25 PYD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Fırat Kalkanı Operasyonu'na ilişkin açıklama geldi.

Açıklama şöyle:

"Özgür Suriye Ordusu tarafından Cerablus bölgesinde icra edilen harekatı destekleyen unsurlarımıza ateş açtığı tespit edilen terörist gruplara yönelik olarak, koalisyon kapsamında yapılan hava harekatı sonucunda, 25 PKK/PYD üyesi terörist etkisiz hale getirilmiş, söz konusu terörist gruplarca kullanıldığı tespit edilen 5 bina imha edilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler