Sirkçiler kaza yaptı: 2 ölü, 9 yaralı

Eskişehir’de sirk göstericilerini taşıyan minibüs, Estim köprüsü girişinde Karayollarına ait bilgilendirme levhasına çarptı. Kazada 2 kişi öldü.

Yayınlanma: 04.11.2013 - 09:25
Abone Ol google-news

Ankara'dan Bursa'ya sirk göstericilerini taşıyan minibüs, Eskişehir'de Estim köprüsü girişinde Karayollarına ait bilgilendirme levhasına çarptı. Kazada 2 kişi öldü. Fas, Özbekistan, Ukrayna ve Türkiye'den sirk çalışanlarının olduğu 9 kişi yaralandı. Kazada aracın önünün paramparça olduğu, lastiklerin ve motorun etrafa saçıldığı görüldü.

Alınan bilgiye göre, içinde sirk göstericilerinin bulunduğu Soner Yolcu idaresindeki 16 GT 476 minibüs, hız nedeniyle Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ESTİM Üst Geçit Köprüsü kenarındaki Karayollarına ait büyük çaptaki beton bilgilendirme levhasına çarptı. Aracın beton levhaya çarpması sonucu minibüsün önü paramparça oldu, lastikleri ve motor etrafa saçıldı.

Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yol bir süreliğine tek yönlü araç trafiğine kapatıldı. Feci kazada Gizem Yuvamlı ve Mehmet Ilımlı olay yerinde hayatını kaybetti. Minibüste sıkışırak hayatını kaybeden Yuvamlı ve Ilımlı'nın cesedi, savcının incelemesinin ardından kurtarma ekiplerinin zorlu çalışmasından sonra çıkarılıp otopsi için Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Morguna kaldırıldı.

Kazada aralarında Fas, Özbekistan, Ukrayna ve Türkiye'den sirk çalışanlarının olduğu 9 kişi de yaralandı. Sürücü Soner Yolcu, Şükrü Sönmez, Seda Sarı, Ukraynalı Julia Yvazmitinova, Maria Kozyieva, Jeniya İvanenko, İvan Budiyim, Özbekistanlı Canibek Omonof ve Fas'lı Muhammet Elomarı şehirdeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kazada ölen ve yaralananların sirk gösteri grunda çalıştığı, sirk gösterisi için de Bursa'ya gittikleri öğrenildi.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler