Zonguldak sağanak yağmur sele neden oldu

Zonguldak'ta, sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle bazı evlerin bodrum katlarını ve garajları su bastı.

Yayınlanma: 28.08.2016 - 14:01
Abone Ol google-news

Kentte dün gece başlayan sağanak yağmur bugün de devam etti. Şiddetli yağış nedeniyle bazı evlerin bodrum katlarını su bastı, yollarda biriken taş ve çamur nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Dilaver Mahallesi’nde ormandan gelen sel suları yolun altında bulunan iki evin bodrum katı ile bir garajı sular altında kalmasına neden oldu. Yollardaki irili- ufaklı taşlar iş makinelerince ve temizlik görevlilerince temizlendi.

Garajı sular altında kalan 62 yaşındaki Yılmaz Kaya, dün geceden beri yağan yağmurdan etkilendiklerini söyledi. Sabah erken saatlerinde yağmurun şiddetini artırdığını belirten Kaya, "Suyun gideri olan kanallar yok. Kanal olmayınca yoldan gelen yağmur suları garaja kırdı. Her yağmur yağdığında garajı temizlemek zorunda kalıyorum" dedi.

"YETKİLİLERDEN KİMSE İLGİLENMEDİ"

65 yaşındaki Emine Yılmaz ise daha önce yağmur yağdığında yine evinin sular altında kaldığını ifade ederek, şöyle dedi:

"Evin yanından geçen kanallardan içeriye su girdi. Olacak iş mi? Sabah yağan yağmurda yine evimiz su doldu. Yetkilileri aradım kimse ilgilenmedi. Olur olmaz yerlere duvar yapıyorlar, yol yapıyorlar, ızgarası yok, gideri yok. Yol altında olduğumuz için biz mağdur kalıyoruz. Yoldan önce kanalları yapsınlar. Bizim bu halimiz ne olacak."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler