Astsubay Ömer Halisdemir'in ailesi CHP'li çıktı, yardımları kabul etmediler

FETÖ’cü general Terzi’yi vurup darbenin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’in ailesi de kahraman. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın ele geçirilmesi önleyen Astsubay Ömer Halisdemir'in babası Hüseyin Halisdemir, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardım önerilerini kabul etmedi. Bankadan çektiği krediyle memleketi Niğde'den ev aldı…

Yayınlanma: 28.08.2016 - 22:57
Abone Ol google-news

 

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışan Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldüren, kendisi de darbeciler tarafından şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'i millet bağrına bastı. Halisdemir'in Niğde'deki evlerini ve kabrini her gün yüzlerce kişi ziyaret ediyor. Yapılan bütün maddi yardım önerilerini kabul etmeyen baba Hasan Hüseyin Halisdemir, bankadan kredi çekip ev aldı.

AİLESİ CHP'Lİ ÇIKTI

Darbe girişiminin kaderini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in ailesi de CHP'li çıktı. Ağabey Doğan Halisdemir'in, Bor İlçesi'ne bağlı Çukurkuyu Beldesi'nde daha önce CHP Belde Başkanlığı görevinde bulunduğu, halen partinin üyesi ve delegesi olduğu anlaşıldı. Halisdemir Ailesi'ne parti ayrımı gözetmeden tüm yurttan ziyaretçiler gelirken, CHP'nin Niğde'de bulunan tek İl Genel Meclisi Üyesi Rasim Yılmaz da kahramanın evine sık gidenler arasında yer alıyor.

HERKES DUA EDİYOR

CHP'li bir aileden gelen Ömer Halisdemir için filmler yapılırken, kahramanlığı anlatılırken, tok gözlü ailenin bu tutumu ziyaretçilerin gönlünü daha da kazanmalarına neden oluyor, “Bir kahramanın ailesine ancak bu yakışır” yorumları yapılıyor. Niğde CHP İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz, aileyi Sözcü'den Saygı Öztürk'e şöyle anlattı: “İnanın Türkiye'nin her ilinden Hasan Hüseyin Halisdemir amcanın elini öpmek, başsağlığı dileğinde bulunmak için geliyorlar. Taziye defterine içlerinden geçenleri yazıyorlar. Türk Milleti, şehidinin babasını hiç yalnız bırakmıyor. Şimdiye kadar yaşanmamış bir olaya tanıklık ediyoruz. Hem evde, hem şehidimizin kabri başında yüzlerce kişi görebilirsiniz. Herkes duygulanıyor hiç tanımadıkları şehidin arkasından ağlıyor, ona dualar ediyor.”

HATIRA FOTOĞRAFI

Baba Hasan Hüseyin Halisdemir ve ağabey Doğan'a maddi destekte bulunmak isteyenler de oluyor. Ancak, aile hiçbir yardımı kabul etmiyor. “Bir isteğiniz var mı?” dediklerinde hem baba, hem ağabey şunları söylüyor: “Tek isteğimiz vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkılması, birlik ve bütünlüğümüzün bozulmaması. Bunun dışında hiçbir isteğimiz yok.” Ömer Halisdemir'in vefatından önce banka kredisiyle alıp ev almak isteyen Hasan Hüseyin Halisdemir'in bankaya konut kredisi almak için başvurduğu, başvurusu kabul edilince bankadan aldığı borçla kendisine Niğde-Bor yolu üzerinde bulunan Sarıköprü mevkiinde bir ev aldığı anlaşıldı.Yapılmak istenen maddi yardımları kabul etmeyip borçla ev alan Halisdemir'in, şehit astsubayın babası olduğunu öğrenen Tapu Müdürlüğü görevlileri işlemleri yaparken, Halisdemir'le toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Yalnız memleketi Niğde'de değil, Halisdemir'in fotoğrafları büyük kentlerde, alış-veriş merkezlerindeki ışıklı tabelalarda yer alıyor. Ankara Kızılay Meydanı'nda da Halisdemir'in fotoğrafı asıldı.

Zekai Paşa, babasına başsağlığı dilerken gözyaşını tutamamıştı

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, emriyle darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra cuntacılar tarafından şehit edilen koruması Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor İlçesi'ndeki ailesini ziyaret edip başsağlığı dilemişti. 18 Ağustos'taki bu ziyarette duygu dolu dakikalar yaşanmış, şehidin babası Hasan Hüseyin, annesi Fadimeana Halisdemir ve kardeşlerine başsağlığı dileyen Aksakallı'nın ağladığı dikkat çekmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler