Tunceli'deki orman yangını köyleri tehdit ediyor

Tunceli'nin merkez İnönü Mahallesi'nin Pah Mezrası'nda henüz belirlenemeyen nedenle meşelik ormanında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, alevlerin Sinan ile Kocaköy köylerine doğru ilerlediği belirtildi.

Yayınlanma: 29.08.2016 - 17:06
Abone Ol google-news

Tunceli kent merkezine 4 kilometre mesafede bulunan İnönü Mahallesi Pah Mezrası kırsalındaki meşelik ormanında bugün öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyürken, alevlere Orman İşletme Müdürlüğü ile Tunceli Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Ekiplerin müdahalesinin sürdüğü alevler rüzgarın etkisiyle Kocakoç köyü ile 5 mezrasını tehdit ettiği ve Sinan Köyü'ne doğru da ilerlediği belirtildi. Bölgeye iş makineleri de gönderilerek, alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bu arada evlerini alevlerin tehdit ettiği köylüler ise büyük tedirginlik yaşıyor.

Bu arada Nazımiye İlçesi'ne bağlı Büyükyurt Köyü dağlık alanlarında bir hafta önce PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmanın ardından başlayan yangın ise sürüyor. Terör olayları ve güvenlik nedeniyle Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yangına belirli bölgelerde müdahale edebildiği belirtildi. Bölgeye sevk edilen Tunceli Belediyesi itfaiye ekiplerinin de şiddetli rüzgar nedeniyle alevlere fazla müdahalede bulunamadığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon