Geçen yıl yapılan evliliklerin yüzde 17'si internet ilişkilerinden

Geçtiğimiz yıl yapılan evliliklerin yüzde 17'si, hala devam ilişkilerin ise yüze 20'si internetten oldu.

Yayınlanma: 29.08.2016 - 17:01
Abone Ol google-news

Türkiye’de 16 milyon hiç evlenmemiş, 2 milyon boşanmış, 1 milyon dul olmak üzere 19 milyon bekar yaşıyor. Hayalindeki aşkı yakalayıp bir yuva kurmak isteyen bekarların yoğunluk ve sosyal ortamların yetersizliği gibi gerekçelerle hayal ettikleri ilişkiyi yaşamaları gün geçtikçe zorlaşırken internet ilişkileri gittikçe yaygınlaşıyor. Geçen yıl yapılan evliliklerin %17’sini internette tanışmış çiftler oluştururken, halen devam eden ilişkilerde internette oluşmuş olanların payı ise %20. 

 "TÜRKİYE'DE HİÇ EVLENMEMİŞ 16 MİLYON KİŞİ YAŞIYOR"

Türkiye’de hayalindeki aşkı yakalayıp bir yuva kurmak isteyenlerin, günlük yaşamlarının yoğunluğu ve sosyal ortamlarının yetersizliği gibi gerekçelerle hayal ettikleri ilişkiyi yaşamaları gün geçtikçe zorlaşıyor ve ülkemizde şu anda 16 milyon hiç evlenmemiş, 2 milyon boşanmış, 1 milyon dul olmak üzere 19 milyon bekar yaşıyor. Günlük yaşamımızı birçok alanda kolaylaştıran teknoloji, bu zorluk karşısında da destekçimiz oluyor ve artık kişilerin yaşam tarzlarına, kişisel özelliklerine, beklentilerine uygun kişiye nerede olursa olsun ulaşmalarını sağlayan internet siteleri var.

İNTERNET İLİŞKİLERİNDE EN BÜYÜK YAKINLAŞTIRICI ETKEN ORTAK ZEVKLER VE HOBİLER

Geçen yıl yapılan evliliklere baktığımızda, toplam evlilikler içerisinde internette tanışmış çiftlerin %17 gibi bir orana sahip olduğu ve bunun her yıl daha da artacağı öngörülüyor. Halen devam eden ilişkilerde internette oluşmuş olanların payı ise %20.

Ciddi arkadaşlık ve evlilik sitelerinde etkileşimde neyin önemli olduğu konusuna gelince, kullanıcıların %64’ü ortak zevklerin ve hobilerin kişileri yakınlaştırdığını belirtiyor. %49’luk bir oran ise fiziksel özelliklerin ilk aşamada etkili olduğunu düşünüyor. İnternet sitesinde olumlu gelişen ve gerçek hayata taşınan ilişkilerin ilk buluşması da sürece ayrı bir heyecan katıyor. İlk buluşmada ön plana çıkan etkenler ise, %30 oranında kişilik, %23 oranında gülümseme ve dış görünüş, %14 oranında espri yeteneği, %10 oranında kariyer şeklinde sıralanıyor.

GÜLÜMSEYEN BİR PROFİL FOTOĞRAFI DAHA ETKİLİ

Ciddi arkadaşlık ve evlilik sitelerinde kullanıcılar sürece daha odaklı olduklarından daha hızlı sonuç alıyorlar. İnternet dışında bir tanışmayla oluşan çift ortalama 40 ay civarında evlilik kararı alırken internette ciddi arkadaşlık ve evlilik sitesinde tanışan çiftler yaklaşık 18 ayda evleniyor. İnternette arkadaşlık ve evlilik sitelerini kullanan kişilerin %61’i bu yöntemin diğerlerine göre daha etkili ve daha kolay olduğunu ifade ediyor. ABD’deki her 5 çiftten 1’i internette bir araya gelmiş durumda. Halen evli çiftlerin ise %10’u internette tanışmış.

Arkadaşlık ve evlilik sitelerinde gülümseyen bir profil resmi daha etkileyici oluyor ve bu resmin sahibi 3 katı daha fazla olumlu tepki alıyor. Adaylarına gönderdikleri mesajlarda sinemaya gitmekten bahseden kullanıcılar daha fazla olumlu geri dönüş alıyor. Arkadaşlık ve evlilik sitelerinde kadın/erkek oranı birbirine çok yakın, ortalama olarak %47,6 kadın, %52,4 erkek kitleye rastlıyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler