İstanbul Valiliği'nden ’30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyet ve Demokrasi için Bisiklet Konvoyu’na izin yok

İstanbul Valiliği, Bisikletliler Derneği’nin çağrısı üzerine bugün düzenlenmek istenen ’30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyet ve Demokrasi için Bisiklet Konvoyu’na izin vermedi.

Yayınlanma: 30.08.2016 - 09:49
Abone Ol google-news

Bisikletliler Derneği, 25 Ağustos tarihinde İstanbul Valiliği’ne başvurarak, bugünkü Zafer Bayramı’nın yanı sıra ‘Cumhuriyet ve Demokrasi’ adı verilen bisiklet konvoyu düzenlemek istediğini bildirerek izin istedi. Bu arada, bisiklet dernek ve gruplarına da çağrı yapılırken, katılmak isteyen bisiklet severlerin oluşturulacak konvoya kask ve bayrak takarak gelmesi, trafiğin içinde ikili sıra sağ şeritte konvoy oluşturulacağı, güvenli sürüş için etkinlik sorumlularının uyarılarına uyması gerekliğini bildirdi. 18 yaşından küçüklerin de velileri ile katılabileceği hatırlatıldı. Bu çağrı kısa sürede bisikletliler tarafından yankı buldu. İsbidost, Parantez Bisiklet, Küçükçekmece Bisiklet Kulübü, Perşembe Akşamı Bisikletçileri, Bağcılar, İmam Hatipli Bisikletliler, Eyüpsultan AVENİR, Velomanya, Üsküdar, Yollar Bizim, Sultangalaxy Bisiklet Race, Çelikoğlu Bisiklet, Sancaktepe Bisiklet, Kurşunlu, Beykoz, Gebze Bisiklet, 3otuz Bisiklet Kulübü veya grupları katılacaklarını bildirdi.

GÜZERGAH BELİRLENDİ

Bugün saat 12.00’de planlanan ilk etapta Kadıköy, Harem - Sirkeci Zeytinburnu, Bakırköy, Mola, Zeytinburnu, Yenikapı, Aksaray, Taksim, Şişli, Gayrettepe, Etiler, Balta limanı, Bebek, Beşiktaş, Sirkeci - Harem Arabalı Vapur ile karşıya geçiş Kadıköy Atatürk Anıtı güzergahı belirlendi. Saat 18.30’daki ikinci etapta ise Kadıköy, Altıyol, Fenerbahçe, Caddebostan, Suadiye Bostancı, Bağdat caddesi, Kızıltoprak, Altıyol, Kadıköy Atatürk Anıtı güzergahı saptandı.

VALİLİK UYGUN GÖRMEDİ

İstanbul Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı’nın imzasını taşıyan İstanbul Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün 29 Ağustos 2016 tarihli ‘15342297-492-E.67516’ sayılı yazısında; ’30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyet ve Demokrasi için Bisiklet Konvoyu’ adı verilen etkinliğin düzenlenmesinin uygun görülmediği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler