İşte KHK ile kamudan atılan öğretmen ve memurların isim isim listesi

Son672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile aralarında öğretmen, polis, subayların da bulunduğu 42 bin 881 kişi daha kamudaki görevlerinden ihraç edildi. KHK ile görevden alınan öğretmenlerle birlikte, aralarında Barış bildirisine imza atan akademisyelerden, YARSAV başkanına, Yarbay Mehmet Alkan'dan, doktorlara çok sayıda isim var.

Yayınlanma: 02.09.2016 - 13:53
Abone Ol google-news

Resmi Gazete'de yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de "Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi, kamudaki görevlerinden çıkarıldı" denildi.

Bu kararname ile 7669 Emniyet Müdürlüğü çalışanı, 323 Jandarma Genel Komutanlığı mensubu ihraç edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 1519 kişi, Sağlık Bakanlığı'nda 2018, aralarında Barış için Akademisyenler bildirisine imza atan akademisyenlerin de bulunduğu 2 bin 346 üniversite görevlisi ihraç edildi. Toplam, 42 bin 881 kişi daha kamudaki görevlerinden ihraç edildi. KHK ile ihraç edilen kamu çalışanları arasında YARSAV Başkanı Murat Arslan da yer aldı. Arslan, "Bu ülkeye mutlaka demokrasi ve hukuk geri gelecek" açıklaması yaptı.

MURAT ARSLAN: HUKUKU SAVUNANLAR MUTLAKA KAZANACAK

Şehit kardeşinin cenazesinde hükümete tepki gösteren Yarbay Mehmet Alkan DA, son çıkarılan KHK ile ihraç edilenler arasında. Yarbay Alkan karara sosyal medyadan büyük tepki gösterdi.

Yarbay Mehmet Alkan TSK'den ihraç edildi... "Aynı haksızlıklara uğramadan ölmeyin"


Kararnamede, Olağanüstü Hal kapsamında (OHAL) kamu personeline ilişkin bazı tedbirler alınması kararının, Anayasa'nın 121'inci maddesiyle OHAL kanununun 4'üncü maddesine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulunca, 15 Ağustos 2016 tarihinde kararlaştırıldığı kaydedildi.

MECLİS'TEKİ UZLAŞMAYA AKP ÇALIMI: BELEDİYELERE KAYYIM

Kararnamede öne çıkan başlıklar şöyle:

* Yayımlanan 673 numaralı KHK ile, kendi isteğiyle emekli olan hakim ve savcılar KHK'nın yayımlandığı tarihten itibaren 2 ay içinde başvurmaları halinde mesleğe dönebilecekler.

* 673 numaralı KHK ile, ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının başkan ve üyelerinin görevleri de 10 gün içinde sona erecek.

* Yurtdışındaki 'FETÖ' okullarının diplomaları iptal edildi.

* OHAL süresince iflas erteleme talep edilemeyecek.

* Yeni kararnameye göre, 'FETÖ'den aranan kişilerin eşlerinin de pasaportları iptal edilebilecek. Ayrıca Kayyım atanan şirketler TMSF'ye devredildi.

İmzacı akademisyenler de listede

Barış için Akademisyenler bildirisine imza atan ve üniversite ile ilişkisi kesilen akademisyenler şunlar.

Ankara Üniversitesi: Aysun Gezen, İlkay Kara, Nail Dertli, Onur Can Taştan, Gülseren Adaklı,Celil Kaya,Ozan Değer, Esra Dabağcı

Kocaeli Üniversitesi: Yücel Demirer, Onur Hamzaoğlu, Nilay Etiler, Kuvvet Lordoğlu dahil BAK imzacısı bütün akademisyenler.

Niğde Üniversitesi: Fatma Gül Eryıldız, Nezahat Ezgi Oral Soydaş, Vahdet Mesut Ayan ve Yasin Durak Gazi Üni: Betül Yarar ve Kemal İnal.

Adıyaman Üniversitesi: Abdurrahman Aydın, Mustafa Altıntop ve Anadolu Üni: Ertuğrul Uzun.

İŞTE KARARNAMELERİN TAM METNİ

Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

İşte 3 yeni KHK ile ihraç edilen akademisyen, öğretmen, sağlıkçı, din görevlisi, asker ve polislerin tam listesi;

İŞTE TÜM LİSTE:

 

E K L E R

1 Sayılı Liste-1

TBMM, SAYIŞTAY, DANIŞTAY BAŞKANLIĞI, BAŞBAKANLIK MERKEZ TEŞKİLATI, AFAD, ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU, BDDK, BYEGM, DİYANET, HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI, RTÜK, SPK, TMSF, TOKİ, TİKA, KALKINMA BANKASI, TRT, VAKIFLAR GEN. MÜD., YURT DIŞI TÜRKLER, AİLE ve SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI,AB BAKANLIĞI

1 Sayılı Liste-2

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent Enstitüsü, KOSGEB, TÜBİTAK, TSE, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Çasgem ve Merkez Teşkilatı), Devlet Personel Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası A.Ş., Taapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Dış İşleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Elektrik İletim Aş. Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş. Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı BOTAŞ International Şirketi Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı TP Petrol Dağıtım A.Ş., Gençlik ve Spor Bakanlığı İle Bağlı Kuruluşları, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü

1 Sayılı Liste-3

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Bağlı, İlgili Kuruluşlar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, İçişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Kalkınma Bakanlığı, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bağlı ve İlgili Kuruluşları, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürlüğü, tta Gayrimenkul A.Ş., Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Kamu İhale Kurumu

1 Sayılı Liste-4

Milli Eğitim Bakanlığı

1 Sayılı Liste-5

Milli Eğitim Bakanlığı

1 Sayılı Liste-6

Milli Eğitim Bakanlığı

1 Sayılı Liste-7

Milli Eğitim Bakanlığı

1 Sayılı Liste-8

Milli Eğitim Bakanlığı

1 Sayılı Liste-9

Milli Eğitim Bakanlığı

1 Sayılı Liste-10

Milli Eğitim Bakanlığı

1 Sayılı Liste-11

Milli Eğitim Bakanlığı

1 Sayılı Liste-12

Milli Eğitim Bakanlığı

1 Sayılı Liste-13

Milli Eğitim Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları

1 Sayılı Liste-14

Sağlık Bakanlığı Bağlı ve İlgili Kuruluşlar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Merkez/Taşra Teşkilatı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye Vagon Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü, Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türksat Uydu ve Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. Genel Müdürlüğü

1 Sayılı Liste-15

Yüksek Öğretim Kurumları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

2 Sayılı Liste-1

Emniyet Genel Müdürlüğü

2 Sayılı Liste-2

Milli Eğitim Bakanlığı

3 Sayılı Liste

Jandarma Genel Komutanlığı

4 Sayılı Liste

Sahil Güvenlik Komutanlığı

 
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler