İstanbul'u ayağa kaldırıp, F-16'ları havalandıran helikopter Ali Ağaoğlu'nun çıktı

İstanbul'da F-16'ların havalanmasına ve panik yaşanmasına neden olan helikopterin Ali Ağaoğlu'na ait olduğu belirlendi. Ali Ağaoğlu'nun helikopterinin alçaktan uçması nedeniyle telsiz iletişimi kurulamadı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bu yüzden haber verildiği belirtildi.

Yayınlanma: 05.09.2016 - 09:32
Abone Ol google-news

Avşa Adası'ndan İstanbul Çekmeköy'e uçan işadamı Ali Ağaoğlu'na ait helikopter havada kısa süreli paniğe neden oldu. Dün 17.15 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı'na rapor vermeden avşa Adası'ndan kalkış yapan TC-HCM kuyruk tescilli Bell 430 tipi helikopterin Hava Trafik Kontrol Merkezi tarafından tanımlanamaması üzerine hareketli dakikalar yaşandı. Balıkesir'den iki F-16'nın havalanmasına neden olan helikopterin Ali Ağaoğlu'na ait olduğu belirlendi.

"TELSİZ KONUŞMALARI DUYULMADI"

DHA, Ağaoğlu'nun helikopterinin kalktıktan sonra, Atatürk Havalimanı'ndaki Hava Trafik Kontrol Merkezi ile temas kurup, telsiz çağrısı yaptığını yazdı. Habere göre, uçuşun alçaktan yapılması nedeniyle telsiz konuşmaları, Atatürk Havalimanı’ndaki Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne ulaşmadı. Kontrolörün yaptığı çağrılar da helikopterin pilotları tarafından duyulmadı.

KULE, HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NA HABER VERDİ

Kontrolör, helikopterden cevap alamayınca durumu Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bildirdi. O sırada Marmara  üzerinde eğitim uçuşu yapan iki F-16, helikopteri teşhis ederek havadan çağrı yaptı. Pilotların telsizden cevap vermeleri ve bu sırada uçuş planlarının bulunması üzerine F-16’lar bölgeden ayrıldı. Helikopter, uçuş planında belirtildiği gibi İstanbul'da Çekmeköy'e iniş yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler