Şehitlere veda... Ağabeyini asker selamıyla karşıladı

Van’da PKK’lilerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Harun Parlak, Kocatepe Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Aynı çatışmada şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Enes Koçak ise Sivas'ta toprağa verildi. Şehidin kız kardeşi Seray Koçak, cenazeyi ağabeyinin üniformasını giyerek asker selamıyla karşıladı.

Yayınlanma: 05.09.2016 - 16:19
Abone Ol google-news

Van’ın Çaldıran ilçesi kırsalında PKK’lilerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Harun Parlak için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, kuvvet komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazeye katılan protokol üyeleri Kocatepe Camii’ne girişlerinde şehidin babası Ethem, annesi Zeynep ve kız kardeşi Fatmanur Parlak’a taziyelerini sundu. Şehidin kız kardeşi Fatmanur törene ağabeyinin asker şapkasıyla katıldı. Cenaze namazı öncesinde Parlak ailesi ve aile yakınları şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna uzun süre sarılıp gözyaşları döktü.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Cebeci Askeri Şehitliğinde toprağa verildi.

Şehit ağabeyini asker selamıyla karşıladı

Aynı çatışmada şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Enes Koçak'ın cenazesi ise defnedilmek üzere memleketi Sivas'a getirildi. Şehidin kız kardeşi Seray Koçak, cenazeyi ağabeyinin üniformasını giyerek asker selamıyla karşıladı.

Şehit uzman çavuş Enes Koçak'ın cenazesi Van'da düzenlenen tören ardından askeri uçakla memleketi Sivas'a getirildi. Şehidin cenazesi Nuri Demirağ Havaalanı'nda Sivas Valisi Davut Gül, 5'inci Piyade Er Eğitim ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve şehidin yakınları tarafından karşıladı. Şehidin cenazesi askeri manga tarafından uçaktan indirilirken yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kız kardeşi Seray Koçak ise, karşılamaya ağabeyinin üniformasıyla geldi. Seray Koçak cenaze taşınırken 'Asker selamı' verdi. Şehidin bayramdan sonra evlenmeyi planladığı nişanlısı Demet Taşçı da ayakta durmakta güçlük çekti. Gözyaşlarına boğulan Taşçı, "Enes'im yaktın bizi. Allah'ınızdan bulun, rabbime ne hesap vereceksiniz. Enes'im cennete gitti. Taş kesilseydi de elleriniz ona dokunmasaydınız, almasaydınız" diyerek feryat etti. Şehidin annesi Hatice ve babası Ömer Koçak'ı ise askeri yetkililer teselli etti. Şehidin naaşı cenaze aracına konulan defnedilmek üzere şehidin baba ocağı Kangal ilçesine bağlı Sacayağı köyüne götürüldü. Şehidin cenazesi öğle namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Çukurca şehidi komando yeminiyle uğurlandı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde, PKK'lilerle teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 28 yaşındaki Aydınlı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bahri Uçuş'un cenazesi, Kuyucak İlçesi'nde düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin kardeşi 23 yaşındaki Mustafa Uçuş asker selamı verip, "İntikamını mutlaka alacağım, vatan sözü, namus sözü" dedi.

Kıdemli Çavuş Bahri Uçuş'un Türk bayrağına sarılı cenazesi, tören mangası tarafından Kuyucak Devlet Hastanesi'nden alınarak evinin önüne getirildi. Burada okunan duanın ve alınan helalliğin ardından şehidin cenazesi törenin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Bir süre önce boşanan anne Hülya Demiral ile baba Kamil Uçuş ile cenaze töreninde babaannesi Şükran Uçuş, dedesi Avni Demiral, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi kardeşi Mustafa Uçuş taziyeleri kabul etti. Törene, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AKP milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, CHP milletvekilleri Bülent Tezcan, Metin Lüffi Baydar ve Hüseyin Yıldız, MHP Milletvekili Deniz Depboylu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Şen, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, kaymakamlar, belediye başkanları da katıldı.

"SENİNLE GURUR DUYUYORUM"

Şehit annesi Hülya Demiral, oğlunun fotoğrafını öpüp, tabutuna sarılarak, "Yavrum seninle gurur duyuyorum, şehit olduğun için gurur duyuyorum. Sen arkadaşlarının kanını yerde bırakmadın, arkadaşların da senin kanını yerde bırakmayacak" diye feryat etti. Şehidin kardeşi Mustafa Uçuş'un, ağabeyinin silahını tabutun üstüne koymak istedi ancak yakınları ikna ederek vazgeçirdi. Bunun üzerine asker selamı veren Mustafa Uçuş, "Senin intikamını mutlaka alacağım. Vatan sözü, namus sözü" dedi.

KENDİ SESİNDEN KOMANDO YEMİNİ OKUNDU

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bahri Uçuş'un bir operasyon öncesi askerlerine ettirdiği komando yemini de kendi sesinden törene katılanlara dinletildi.

Şehidin cenazesi, Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından öğlende kıldırılan cenaze namazının ardından bir süre askerler tarafından taşındıktan sonra cenaze arabasıyla Kurtuluş Mahallesi Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler