Oğlunu IŞİD'den kurtarmak isteyen baba gözaltına alındı

Diyarbakır'da geçen yıl IŞİD'in hücre evlerine yapılan ve 7 teröristin öldürüldüğü operasyonla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 50 yaşındaki M.K.'nın, örgüte katılan ve yaralanan oğlunu kurtarmak isterken yakalandığı ortaya çıktı. 3 gün gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakılan baba M.K., "Daha önce oğlumla ilgili tüm bilgileri paylaştım" dedi.

Yayınlanma: 06.09.2016 - 10:12
Abone Ol google-news

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nde 26 Ekim 2015 tarihinde IŞİD'in hücre evlerine yapılan operasyonda polis memurları Sadık Özkan ve Gökhan Çakıcı şehit edilirken; terör örgütü üyesi 7 kişi öldürüldü.

Soruşturma kapsamında yakalanan örgüt üyelerinin bağlantılarının deşifre edilmesi için araştırma yapan polis, 35 yaşındaki Abdurrahman Sarıdağ'ın örgütün çatışma bölgelerindeki üyeleri ile ilişki içinde olduğunu tespit etti.

28 Ekim günü Abdurrahman Sarıdağ Ekinciler Caddesi'nde yakalanırken, bu sırada bir araç içinde bulunan M.K. da durumu şüpheli görüldüğü için gözaltına alındı.

EMNİYETE BİLDİRMEME RAĞMEN OĞLUM IŞİD'E GİTTİ

Yakalandıktan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 3 gün gözaltında kalan M.K. ifadesinde oğlu Yakup Kartal'ın 2013 yılında Suriye'ye gittiğini söyledi. Oğlunun 31 Aralık 2013 günü okula gittikten sonra bir daha dönmediğini ifade eden baba M.K., "Araştırdığımda IŞİD'e katıldığını öğrendim. Bu konu ile ilgili olarak başvuru yaptım. 2014 yılı Nisan ayında üzerinde IŞİD kimliği ile döndü. Ben IŞİD kimliğini alarak savcılığa teslim ettim. Oğlum beni kafirlikle suçladı. Çivili bir değnek yaparak bunu sürekli elinde tutuyordu. TEM şubesini arayıp, bilgi verdim. Oğlum 2014 yılı Eylül ayında yine evden ayrıldı. Kurban bayramında arayıp İslam Devleti'nde olduğunu söyledi. Bir kaç gün önce beni gizli numaradan arayarak, yaralı olduğunu söyledi. Bir numara verip, bu kişi ile görüşmemi ve kendisine bal göndermemi istedi. Numarayı arayarak oğlumla ilgili görüşmek istediğimi söyledim. Telefon numarasını IŞİD üyesi oğlum verdi. İsmini bilmediğim şahıs ile buluşmak için bekledim. Şahsın ne iş yaptığını ve IŞİD içindeki konumunu bilmiyorum" dedi. İddiaları araştıran terör uzmanları, M.K.'nın 1 Ocak 2014 günü oğlu ile ilgili başvuru yaptığını tespit etti.

İfadesinde baba M.K.'nın iddialarının doğru olmadığını söyleyen Abdurrahman Sarıdağ ise "DAEŞ terör örgütü ile bir ilişki ve irtibatım yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum. M.K. ile bal almak için buluştum. Oğlunu tanımıyorum" dedi.

Alınan ifadelerin ardından Abdurrahman Sarıdağ 'Terör örgütü üyeliği' suçundan tutuklanarak İskenderun Cezaevi'ne gönderilirken, IŞİD'e katılan oğlunu kurtarmak isteyen baba M.K. 3 günlük gözaltının ardından savcılıkça serbest bırakıldı. Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede Abdurrahman Sarıdağ hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılırken, M.K. hakkında ise takipsizlik kararı verildi. Suriye'de olduğu belirtilen Yakup Kartal hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler