İki çocuğunu kaybeden babadan afişli tepki

Kastamonu'da, 39 yaşındaki Hüseyin Pedük, 1 ve 16 yaşındaki iki oğlunu kazada kaybettiği kavşakta, Karayolları'nın yaptığı işaretlemelerin daha önce yapılmamasına tepki gösterdi. Pedük, yol kenarındaki tabelaya ölen çocuklarının fotoğrafları bulunan, 'Bu kavşakta canlar gider, önlemler öyle alınır' yazılı iki afiş astı.

Yayınlanma: 06.09.2016 - 13:46
Abone Ol google-news

Hüseyin Pedük, geçen Ramazan Bayramı'nı memleketi Sinop'un Durağan İlçesi'nde geçirdikten sonra eşi ve 3 çocuğuyla birlikte İstanbul'a dönmek için yola çıktı. Hüseyin Pedük'ün kullandığı 34 NY 1798 plakalı otomobil, Kastamonu Batı Çevre Yolu ile İstanbul yolunun birleştiği noktadaki Kuru Benzinlik Kavşağı'nda, iddiaya göre ışıklandırma, aydınlatma ve yön tabelaları yetersiz olduğu için gece karanlığında sürücüsünün kontrolünden çıktı. Virajı alamayarak şarampole yuvarlanan otomobilde sürücü Hüseyin Pedük, eşi Leyla Pedük, 4 yaşındaki oğlu Ahmet Kerem Pedük yaralandı. Çiftin diğer çocukları 1 yaşındaki Hüseyin Ali Pedük ve 16 yaşındaki Hamza Kaan Pedük ise hayatlarını kaybetti.

"BU KAVŞAKTA CANLAR GİDER, ÖNLEM ÖYLE ALINIR"

İstanbul'da tekstil şirketi bulunan Hüseyin Pedük, Kurban Bayramı için Sinop'a giderken 2 oğlunu kaybettiği kavşakta durdu. Hüseyin Pedük, Karayolları'nın kazanın ardından kavşakta yaptığı düzenleme çalışmasının daha önce yapılmamasına tepki gösterdi. Pedük, yol kenarındaki tabelaya ölen çocukları Hüseyin Ali ve Hamza Kaan'ın fotoğrafları bulunan, 'Bu kavşakta canlar gider, önlemler öyle alınır' yazılı afiş astı. Hüseyin Pedük, Karayolları 15'inci Bölge Müdürlüğü'nün kazanın ardından kavşakta yaptığı işaret ve yön levhaları ile yavaşlatma çalışmasını daha önce yapması gerektiğini söyledi. Söz konusu kavşakta kendisinden önce bir çok sürücünün kaza yaptığını öğrendiğini de belirten Hüseyin Pedük, şöyle konuştu:

"Ben 2 evladımı burada kaybettim. Allah bu acıyı hiç kimseye yaşatmasın. Gece karanlığında kavşak sürücüler için ölüm tuzağı. Kazadan sonra internette yaptığım araştırmada da bu kavşaktaki ihmallerle ilgili yerel basında haberler yapıldığını gördüm. Hal böyleyken Karayolları 15'inci Bölge Müdürlüğü'nün önlem almaması ve bunun sonucunda benim iki evladımı kaybetmiş olmam tarifsiz bir acı. Ben çocuklarımı kaybettikten sonra apar topar işaret ve yön çizgileri yapılmış. Ama kavşakta bana göre hala aydınlatma sorunu var. Sorumlular hakkında gelecek bilirkişi raporuna göre dava açacağım. Hakkımı sonuna kadar araycağım."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler