24 gündür yaşam mücadelesi veriyor... Kaza anı kamerada

Ankara'da bir aracın hızla geri giderken bir kadına çarparak yaralaması güvenlik kamerası ile görüntülendi.

Yayınlanma: 06.09.2016 - 14:23
Abone Ol google-news
<video:596287>


Kaza, 24 gün önce Ankara'nın Sincan İlçesi'nde meydana geldi. Bir restaurantın güvenlik kamerası ile kaydedilen görüntülerde, yolun karşı tarafına geçmek isteyen 56 yaşındaki Yıldız Baday adlı kadına, geri giden bir araç hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle bir anda yere yığılan kadına ilk başta araç şoförü müdahale etti. Yerde yüz üstü hareketsiz yatan kadını aracın şoförü sırt üstü çevirerek bilincinin açık olup olmadığını kontrol etti. Kadının hareketsiz olduğunu gören çevredekiler kazanın olduğu yolun kenarındaki sağlık ocağından sağlık görevlilerini çağırdı. Sağlık ocağından hızla çıkan görevliler, yerde hareketsiz yatan kadını sedyeye koyarak içeri aldı. Yapılan ilk müdahale ardından durumu ağır olan kadın tam teşekküllü bir hastaneye kaldırıldı. Kazanın yaşandığı tarihten bu yana geçen süre içerisinde durumu ciddiyetini koruyan 4 çocuk annesi Yıldız Baday için ailesi ve yakınları hastane bahçesinde bir çardakta bekliyor. Baday'ı hiç yalnız bırakmayan yakınları kazada suçlu olduğunu ifade ettikleri araç sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösterirken, bu süreçte şüphelinin gözaltında tutulmasını istedi.

AİLE 24 GÜNDÜR HASTANE BAHÇESİNDE NÖBETTE

Annesini aradığında ulaşamayan Birsen Kiraz, aile yakınlarından annesinin tansiyonunun yükseldiği için hastaneye kaldırıldığını öğrenerek hastaneye gittiğini söyledi. Hastanede annesinin durumunun çok kötü olduğunu gören Kiraz, şöyle dedi:

"Annemi görünce öldüğünü zannettik. Yani kafası falan çok perişan haldeydi. Daha sonra yoğun bakıma aldılar. 24 gün oldu. 2 çocuğum ailem akrabalarımızla beraber, 24 gündür burada yatıp kalkıyoruz. Annemin durumu sürekli değişiyor. 1 saat iyi 1 saat kötü oluyor. Şu an bizi tanımıyor, görmüyor, bakmıyor ve tepki vermiyor. Her günümüz zehir gibi geçiyor. Keşke Rabbim onu bir kez daha bize nasıp etse bu günlerin bedeli diyerek onu başımıza taç edeceğiz."

Kazaya karışan kamyonetin sürücüsünün gözaltında olmamasına tepki gösteren Kiraz, gözyaşı dökerken şöyle devam etti:

"En azından bizim acımız hafifleyene kadar şu insan tutuklu yargılansa, benim annem yoğun bakımdan çıksın sonra çıkıp dışarı da geziyorsa yine gezsin. Ama şöyle bir durumda biz bu acının içerisindeyken, o insanın dışarıda gezmesi ne kadar sağlıklı? Allah rızası için benim annem şuradan sağ salim çıkana kadar o insan lütfen tutuklu yargılansın. Çünkü dün akşam annem neredeyse hayatını kaybediyordu. Belli bir dakika annem hayata zor döndü. Şu an yukarıda neyin mücadelesini veriyor bilmiyorum. Sadece o insanın tutuklanmasını istiyoruz ondan sonrası Rabbimden gelmiş başımızın gözümüzün üstüne."

Kazanın olduğu tarihten bu güne bir çok ameliyata giren Yıldız Baday'ın durumunun ciddiyetinin koruduğu belirtildi. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler