En acı an: Yarbay annesini vurulmuş halde bulmuştu

İstanbul’da öldürülen emekli Sağlık Yarbay Mine Demet Güngör, bugün memleketi Sinop’ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yayınlanma: 06.09.2016 - 15:44
Abone Ol google-news

İstanbul’da meydana gelen olayda bir süre önce kapatılarak eğitim hastanesine dönüştürülen Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden (GATA) Başhemşire Sağlık Yarbay olarak emekli olan 2 çocuk annesi Mine Demet Güngör, kızı tarafından başına isabet eden tek kurşunla öldürülmüş halde bulundu.

Soruşturma sürdürülürken, Güngör’in cenazesi yapılan otopsi işleminin ardından bugün memleketi Sinop’a getirildi. Özel bir üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapan emekli Yarbay Mine Demet Güngör için Sinop Alaaddin Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.Törene Sinop CHP Milletvekili Barış Karadeniz, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Güngör’ün eniştesi KESK Sinop Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz de katıldı.



Kızı Leyla Güngör, annesinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Oğlu Fırat Güngör ve eşi Fuat Güngör’de güçlükle ayakta durarak taziyeleri kabul etti. Mine Demet Güngör, öğleleyin kılınan cenaze namazının ardından Çukurbağ Mezarlığı’nda gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Yarbay Mine Demet Güngör’ün eniştesi Metin Gürbüz, şöyle dedi:

"Benim baldızım oluyor. Kendisi uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetleri'nde hizmet vermiş, yarbay rütbesiyle emekli olmuştur. Emekli olduktan sonra bir vakıf üniversitesinde öğretim üyeliği yapıyordu. Eşide yine emekli albay. Bu şanlı ordunun her kademesinde görev almış insanlardır. Bir elim kaza sonucu kendisini kaybettik. Çıkan haberlerdeki bazı ifadeler aileyi de bizleri de çok üzmüştür. Gerçekle bağdaşmayan ve gerçek olmayan komşuların yorumları ve uydurmaları üzerine İstanbul’da yapılan haberlere yurttaşlarımızın ve Sinoplu hemşehrilerimizin itibar etmemelerini istiyorum. Gerekli incelemeler yapılıyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler