Cezaevindeki ihlalleri anlatan mektuba engel

İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü Fatma Alan cezaevinde yaşadıkları hak ihlallerini anlatan mektubu gazetemize ulaştırmak istedi, Mektup Okuma Komisyonu engelledi.

Yayınlanma: 07.09.2016 - 11:30
Abone Ol google-news

Cezaevlerindeki insan hakihlalleri, baskılar 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile dayanılmaz boyutlara ulaştı. İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü Fatma Alan  cezaevinde yaşadıkları hak ihlallerini anlatan mektubunu gazetemize ulaştırmak istedi.

Mektup Okuma Komisyonu tarafından incelenen söz konusu mektubun gazetemize ulaşması sakıncalı görülüp, gerekli karar alınmak üzere tanzim alınan tutanak ile Disiplin Kurulu Başkanlığı’na sunuldu.

Sakıncalı mektup değerlendirmesinde, “Fatma Alan isimli hükümlü 12/08/2016 tarihinde faks kanalı ile Seyhan Avşar isimli kişiye gönderilen mektup; kurumumuz Mektup Okuma Komisyonu tarafından incelenmiş ve söz konusu mektubun alıcısına verilmesi sakıncalı görülerek, Ceza İnfaz Kurumları Yönetemi ile Güvenlik Tedbirleri İnfazı Hakındaki Tüzük’ün 123 ve 91/3 ve Ceza ve Güvenlik  Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun 68/3 maddesi gereğince incelenmek ve gerekli karar alınmak  üzere tanzim olunan tutanak ile Disiplin Kurulu Başkanlığına sunulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

İnceleme sonucu ise verilen kararda; söz konusu mektubun kurum asayiş ve güvenliğini tehlikeye  düşürdüğü, kişi ve kuruluşları paniğe yönelttiği, yalan yanlış beyanlar içerdiği belirtilerek mektubun  alıcısına gönderilmemesi kararı verildi.

Cezaevlerinde yaşadıklarını hak ihlallerini ikinci bir mektupla gazetemize ulaştıran Fatma Alan, “Önce  Gizli Genelge, sonrasında ilan edilen OHAL cezaevlerindeki durumun özetidir. Bizlerin     yaşadıkları gizlenmeye çalışılıyor. Nafile... Gerçekler, ne olursa olsun asla gizlenemez. Çok büyük  sorunlar yaşıyoruz. Yaşadığımız olaylardan anlıyoruz ki sorunlar daha da büyüyecek” diye konuştu.

Mektubunda sorunları daha detaylı anlatmak istediğini yazan Alan, “Ne kadar ilginç değil mi? Hak  ihlallerini yazdığım mektup yerine, mektubuma el konulma kararını size yollamak” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler