Suriye'de Türk tankına IŞİD saldırısı: 3 asker şehit oldu

Başbakan Binali Yıldırım "Suriye'de bir tankımızın isabet aldığı bilgisi var ama teyit edilmedi" açıklamasını yapmıştı. TSK, IŞİD'in tank saldırısını doğrulayarak 3 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de yaralandığını duyurdu.

Yayınlanma: 09.09.2016 - 16:37
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Fırat Kalkanı harekatının 17'nci gününde, Suriye'nin Rai bölgesinin güneyindeki Tell El Hava Köyü yakınlarında IŞİD militanlarının roketle saldırdığı tankta görevli 3 asker şehit oldu. Harekatın başlamasından itibaren saldırılarda şehit olan asker sayısı 7'ye yükseldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, 24 Ağustos günü Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Cerablus kentinin IŞİD'den temizlenmesi ve sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla 'Fırat Kalkanı' harekatı başlattı. Harekatın başlamasından 4 gün sonra 27 Ağustos günü Cerablus'un iç kesimlerinde PYD unsurlarının düzenlediği roketli saldırıda uzman çavuş Ercan Çelik şehit oldu.
Cerablus bölgesinin IŞİD'den arındırılmasının ardından TSK, harekatın ikinci aşaması olarak bu kez cumartesi günü Kilis'in Elbeyli İlçesinden sınırı geçerek Suriye'nin Rai bölgesine girdi. Burada da geçen 6 Eylül günü IŞİD militanlarınca düzenlenen saldırıda hedef alınan 2 tanktaki 3 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Bugün öğle saatlerinde bu kez Tell El Hava bölgesinde IŞİD militanları ile ÖSO güçleri arasında çıkan çatışmalarda tanka yönelik düzenlenen roketli saldırıda 3 asker şehit oldu, 1 asker ise yaralandı.
Türk Silahlı Kuvvetlerinden de konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede, "Muhalifler ile DEAŞ Terör Örgütü arasında Tell El Hava bölgesinde yaşanan çatışmalarda bir tankın isabet alması sonucu (saat 12.20), 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır" denildi.

TSK'nın bilgilendirmesinde Suriye sınır hattında gerekli emniyet tedbirleri alınarak, saat 11.00’dan itibaren iki koldan ilerlenerek Tall Ali bölgesinde kontrolün sağlandığı kaydedildi. Sabah saatlerinde Kilis'e düşen merminin atıldığı IŞİD denetimindeki Kafer Ghan (Zeytinlik) bölgesinin de Fırtına obüsleriyle ateş altına alındığını ve 15 hedefin 41 atım yapılarak imha edildiği belirtildi.

Yine bugün Türk savaş uçakları 09.34-09.44 saatleri arasında Tall Ali, Tell El Hava ve Vukuf bölgesinin güneyinde tespit edilen 4 IŞİD hedefine hava harekatı yapıldığı ve teröristlerin karargah olarak kullandığı 4 binanın imha edildiği, yine koalisyon güçlerinin de Kafer Ghan bölgesindeki harekatında 1 teröristin öldürülüp, 1 havan mevzisi ile 1 binanın imha edildiği belirtildi.

BAŞBAKAN SALDIRIYI DUYURMUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım partisinin MYK toplantısı öncesi AKP Genel Merkezi önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Suriye'nin güneyinde güvenli bölge oluşturma çabalarının devam edeceğini belirten Yıldırım, "Suriye'de bir tankımızın isabet aldığı bilgisi var ama teyit edilmedi" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler