Figen Yüksekdağ: Kayyımı ve KHK'leri tanımıyoruz

HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ, Muş Bulanık Belediyesi’ne kayyım atanmasıyla ilgili açıklama yaptı ve bu kararı tanımadıklarını açıkladı

Yayınlanma: 09.09.2016 - 22:07
Abone Ol google-news

HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ, Muş Bulanık Belediyesi’ne kayyım atanmasının korsan bir müdahale olduğunu belirterek “Milyonlarca seçmene ne yapacaksınız? Her bir seçmene, HDP’nin 6 milyon seçmenine ayrı ayrı kayyım mı atayacaksınız? Sizin kayyımlarınız yetmez” dedi. Yüksekdağ, kayyımı tanımadıklarını ifade etti. TBMM’de dün gazetecilerle bir araya gelen Yüksekdağ, HDP Eşgenel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs’ün gözaltına alınmasının gerekçesinin 10 Ekim katliamında hayatını kaybeden bir kişinin cenazesine katılmak olduğunu söyleyen Yüksekdağ, bu durumun HDP’ye yönelik bir gözdağı verme amacı taşıdığını ifade etti.

'ATLARI VE İTLERİ KİM SALDI'

Altınörs’ün emniyette darbedildiğini de ifade eden Yüksekdağ, “İşkenceye sıfır tolerans diyerek iktidara gelen hükümet, bugün emniyetlerdeki işkence izlerini gizlemek için genelge yayınlar hale geldiler” dedi. Yüksekdağ, “Cumhurbaşkanı sıkılmadan ‘at izinin it izine karıştığını’ söylüyor. Atları ve itleri meydana salan siz değil miydiniz? Bugün siyaset yalnızca vahşetle yürütülüyor. Bu kadar insanın aynı torbaya konularak darbeci, terörist ilan edilmesinin başka nasıl bir açıklaması olabilir” diye konuştu. Bulanık Belediyesi’ne kayyım atandığı yönündeki haberlere ilişkin Yüksekdağ, Bulanık Belediyesi’nin iki eş belediye başkanının da tutuklu olduğunu ifade etti. Kayyımın kaymakamlık tarafından atandığını ifade eden Yüksekdağ “Bu, siyasi iktidarın trajedisidir. Türkiye’deki siyasi sisteminin yerlerde süründüğünü, en küçük demokrasi iddiasını bile yitirdiğinin kanıtıdır” değerlendirmesini yaptı.

Yüksekdağ, şunları dile getirdi: “Ne KHK’leri ne de atadığınız kayyımları tanıyoruz. Bir dikta rejiminin olduğunu OHAL ile ilan ettiler. Hiçbir şeyin güvencesi yok. Bu kanunsuzluğun karşısında boyun eğmek zorunda değiliz. Bütün Türkiye halkları artık direnenlerin safında olmalıdır.” Başbakan’ın “Tıpış tıpış ifade verecekler” çıkışını da eleştiren Yüksekdağ, “Çok gayri ciddi, çok lakayt bir açıklama. Türkiye’de kan gövdeyi götürürken, başbakanın bu lüksü nereden bulduğunu merak ediyoruz. Biz ifadeye gitmeyeceğimizi çok önce söylemiştik” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler