Pınar Selek'e destek eylemi

Mısır Çarşısı davası sanığı Pınar Selek'e destek eylemi düzenlendi.

Yayınlanma: 12.04.2014 - 18:43
Abone Ol google-news

Galatasaray Lisesi önünde toplanan grup, "Pınar Selek'in beraatini geri istiyoruz" yazılı pankart açtı. Saat 13:00' da toplanan "Hala Tanığız Platformu" üyesi grup adına Suzan Karaibrahimoğlu tarafından yapılan basın açıklamasında, “Tam 16 yıldır Pınar Selek ismi etrafında mahkeme kapılarında, toplantı salonlarında, sokaklarda ve meydanlarda bir adalet feryadı yükseltiyoruz. Bugün önce şunu haykırarak başlayalım. 16 yıl sonra gelen adalet, adalet değil; olsa olsa olsa hayat ihlalinin fena halde gecikmiş telafisidir. Çalmak çok büyük suç. Tam 16 yıldır sosyolog-yazar Pınar Selek' ten gıyabında örülen Mısır Çarşısı başlıklı devlet komplosuyla hayatı çalınıyor. 90'ların o tekinsiz iç savaş döneminde neden bir türlü barışılamadığı sorusuyla çıktığı yolda gözaltına alınan, Kürt hareketine ilişkin bilimsel araştırması yok edilip ağır işkencelere maruz kalan Pınar Selek, üç kez beraat ettiği bir davadan müebbet hapse mahkum edildi.Böylelikle matematik denklemlerinin, akıl ve izanın, insaf ve vicdanın ve en başta da hukuk devletinin sonuna geldik dayandık" denildi.

 

'PINAR SELEK KENDİ VARLIĞINI VE GÜLÜŞÜNÜ EN BÜYÜK MÜCADELEYE DÖNÜŞTÜRDÜ'

Açıklama şöyle devam etti : Tam 16 yıldır işkence altında alınan ve mahkemede reddedilen ifadeler, sahte evraklar ve her türlü hukuk dışı müdahale ile taçlanan bu hukuk cinayetinde son perde bir mahkemenin kendi nihai beraat hükmünü bozmasıyla başladı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi 9 Şubat 2011'de vermiş olduğu nihai beraat kararını, yasaları çiğnemek pahasına yok saydı. 24 Ocak 2013 tarihli duruşmada ise mahkeme başkanının muhalefet şerhine rağmen , 12. Ağır Ceza Mahkemesi oy çokluğuyla Pınar Selek hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi ve yakalama kararı çıkardı. Pınar Selek' e bu komplo 28 Şubat'ta devletin tabu addettiği konulara dokunanların, o 'tehlikeli' saflarda duranların andıçlandığı karanlık bir dönemde oynanmıştı. Bu dönemde topyekün ödeşiliyorsa, Pınar Selek' in ta o zamandan alacaklı olduğu adaletin çoktan tecelli etmesi gerekirdi. Öyle olmadı. Bütün bu süreçte kitaplarını yazan, dünyanın her yerinde etkinliklere katılan ve Starssbourg Üniversitesi' nde olağanüstü mansiyonla doktorasını veren Pınar Selek kendi varlığını ve gülüşünü en büyük mücadeleye dönüştürdü. Şimdi bizler için de bir kez daha bu mücadelenin çevresinde kenetlenme zamanı. 30 Nisan' da Yargıtay 9.Ceza Dairesi'nde temyiz duruşması görülecek. İç hukuk açısından son nokta anlamına gelen bu duruşma öncesinde yurt içi ve yurt dışında hem isyanımızı hem mücadelemizi bir kez daha pekiştiriyoruz"

Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Temmuz 1998'de 7 kişinin ölümü, 120 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan Mısır Çarşısı'ndaki patlamanın ardından Selek, bombayı yapmak, terör örgütüne yardım ve yataklıkla suçlanmıştı. Yargıtay geçen yıl, yargı sürecinde alınan beraat kararını bozmuş ve Selek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler