Yılmaz Öztürk davasında polisin ‘kasıt yok’ iddiası yalanlandı

Küçük Armutlu’da 23 Şubat’ta polis merkezine saldırıda bulunduğu iddiasıyla polis tarafından öldürülen Yılmaz Öztürk’ün faili Yasin Hiçyılmaz hakim karşısına çıktı. Savunma yapan sanık polis Hiçyılmaz, “Kasten, isteyerek ateş etmedim” derken tanık ifadeleri sanık polisin beyanlarını yalanladı.

Yayınlanma: 23.09.2016 - 23:42
Abone Ol google-news

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya 16 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz olarak Yasin Hiçyılmaz ve Öztürk’ün ailesi katıldı.

Savunma yapan Hiçyılmaz, olay günü eylem yapan grubu kovaladıklarını belirterek “Şahısları kovalamaya başladık. ‘Dur’ ihtarında da bulunduk. Kaçmaya devam ettiler. Bu sırada kahverengi montlu şahsın elinde metalik bir silah gördüm. Uyarı amacıyla ateş ettiğim uzun montu şahıs sendeleyip yere düştü. Ayağı takılıp yere düştü zannettim. Şahsın yüzüne yukarıya doğru çevirdim bana ‘Ben vuruldum’ dedi.

Bana doğru patlayıcı madde atılınca elindeki silahın ateş aldığını önce farketmedim. ‘Ben vuruldum’ deyince silahın ateş aldığını o zaman farkettim” dedi. Tanık olarak ifade veren Hamza Karaçam ise olay günü Yılmaz Öztürk’ün evinin önünden geçtiğini belirterek şunları söyledi: “Sonradan peşinden 3 kişi geldi.

Şahıslardan bir tanesi herhangi bir dur ihtarında bulunmadan Yılmaz’a doğru ilk ateş ettiğinde vurulup yere düştü. Yılmaz’a arkadan ateş eden şahıs huzurda bulunan kişidir. Yılmaz sakin bir şekilde yürüyordu. Bir panik durumu veya koşması yoktu. Polis memuru Yılmaz’a iki el ateş etti. Polis memuru ateş ettikten sonra yanındaki polislere ‘vurdum abi’ diye söyledi.” Olay yerindeki polislerin dinlenmesine karar veren mahkeme duruşmayı ertelediSaat dört yoksun


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler