İstanbul'da HAZİRAN üyelerine sert polis müdahalesi: 20 gözaltı

İstanbul'da dün Kadıköy ve Gazi Mahallesi'nde HAZİRAN'ın 'laikliği kazanacağız' başlıklı bildirisini dağıtan çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan HTKP Genel Başkanı Erkan Baş, "OHAL'iniz vız gelir bize vız... Saray'ınızı yıkacağız! Laikliği kazanacağız!" diye konuştu.

Yayınlanma: 24.09.2016 - 18:19
Abone Ol google-news
<video:605450>

İstanbul Kadıköy ve Gazi mahallesinde dün Birleşik Haziran Hareketi'nin 'laikliği kazanacağız' başlıklı bildirisini dağıtan çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Kadıköy'de İskele Meydanı'nda stant açan HAZİRAN üyelerine yönelik polis saldırısında HTKP Genel Başkanı Erkan Baş ile birlikte 15 kişi ters kelepçeyle gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan isimler şu şekilde: Sancak Yıldız, Hasan Karayiğit, Hasan Toprak, Mehmet Adıgüzel, Deniz Gülşen, Erkan Baş, Kutsal Hasan Çoğal, Nur Ali Yılmaz, Mehmet Aydoğan, Melis Akyürek, Naime Aydın, Serdar Bal, Deniz Demirdöğen. Kadıköy İskele Polis Merkezi'ne götürülen gözaltına alınan HAZİRAN üyeleri daha sonra sağlık kontrolü için Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne götürüldü. Gözaltına alınanlar geceyi Vatan İl Emniyet Müdürlüğü'nde geçirirken, "FETÖ" ve 'IŞİD' operasyonlarında gözaltına alınanlarla aynı yerde tutulan HAZİRAN üyeleri, avukatların bütün ısrarına rağmen bir arada tutulmadı. Halen gözaltında tutulan HAZİRAN üyelerine isnat edilen suçların Cumhurbaşkanına hakaret, toplantı ve gösteri yasasına muhalefet, polise mukavemet olduğu öğrenildi.

Gazi mahallesinde ise HAZİRAN bildirisi dağıtan Gazi Mahallesi Haziran Meclisi üyesi 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HTKP MK üyesi Faysal Azamlı da bulunuyor.

ERKAN BAŞ GÖZALTINDAN SESLENDİ:SARAYINIZI YIKACAĞIZ, LAİKLİĞİ KAZANACAĞIZ

"Laikliği Kazanacağız" bildirisinin dağıtımı sırasında gözaltına alınan Birleşik Haziran Hareketi Sekretaryası üyesi ve HTKP Genel Başkanı Erkan Baş İlerihaber'e konuştu. 

Erkan Baş şunları söyledi:

"Laikliği haykırırken, AKP-Cemaat suç ortaklığını halkımıza anlatırken polisin saldırısına uğradık. Bildiriyi dağıtamazsınız dendi, dağıttık; HAZİRAN olarak çalışma yapamazsınız dendi, yaptık. Saray'ın kapıkulları tarafından saldırıya uğradık.

Tüm yurttaşlar bunu böyle bilsin! AKP'nin, Cemaat'in ortaklarının suçlarını haykırmaya devam edeceğiz. Bizi başkalarıyla karıştırmasınlar... Biz bunların Yenikapı ruhunu iyi biliriz! Bunların ruhu da ciğeri de iki paralıktır! Laikliği, emekçinin hakkını savunanları görünce kalleşçe saldırırlar.

Suçları bir kez daha teşhir olmuştur. Teşhir etmeye devam edeceğiz. Buradan tüm HAZİRANcılar olarak AKP'ye sesleniyoruz: OHAL'iniz vız gelir bize vız... Saray'ınızı yıkacağız! Laikliği kazanacağız!"

Öte yandan HAZİRAN, bugün saat 17.00'da Kadıköy'de saldırının olduğu yerde kitlesel bildirimi dağıtımı gerçekleştirecek. Bildiri dağıtımının ardından bir basın açıklaması yapılacak. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler