Laiklik bildirisi dağıtanlara sert müdahale... Binlerce kişi sokaklara çıktı

Birleşik Haziran Hareketi üyeleri dün Kadıköy’de bir araya gelerek polis tarafından dağıtılması engellenen “Laikliği kazanacağız” bildirisine sahip çıktı, destek çağrısı yaptı. Eskişehir'de toplanan BHH üyelerine polis müdahale etti. 25 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 25.09.2016 - 17:33
Abone Ol google-news

<video:605619>

Kadıköy İskelesi’nde önceki gün Birleşik Haziran Hareketi’nin “Laikliği kazanacağız” başlıklı bildirisini dağıtırken gözaltına alınan Halkın Türkiye Kominist Partisi (HTKP) Genel Başkanı Erkan Baş, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İl Başkanı Avukat Deniz Demirdöğen ile birlikte gözaltına alınanlarla dayanışma ve dağıtılamayan bildirileri dağıtmak için Birleşik Haziran Hareketi üyeleri dün yine Kadıköy’de bir araya geldi. “Özgür laik demokratik Türkiye” sloganlarının atıldığı eyleme Halkevleri, Kaldıraç, Emekçi Hareket Partisi, Devrimci Parti, Halkların Demokratik Kongresi İstanbul İl Sözcüsü Şamil Altan, CHP İstanbul milletvekilleri Onursal Adıgüzel, Dr. Ali Şeker ve çok sayıda yurttaş katıldı. CHP PM üyesi Canan Kaftancıoğlu, basın açıklamasında, “Türkiye’yi 14 yıldır kendi çocuklarına gemicikler alanlar, paraları sıfırlayanlar, saraylarda oturanlar, bunu yaparken de halkın en samimi inançlarını sömürenler yönetiyor” dedi. Kadıköy’de Birleşik Haziran Hareketi’nin (BHH) önceki gün “Laikliği kazanacağız” bildirisini dağıtırken yaka paça gözaltına alınan ve aralarında Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın da bulunduğu 14 kişi bugün adliyeye çıkarılacak. Öte yandan gözaltındaki 14 kişinin dün akşam açlık grevine başladığı öğrenildi.

CHP’den ziyaret

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, gözaltına alınan 14 kişinin durumuna ilişkin açıklama yaptı.
Gözaltına alınanları CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ve Kadıköy İlçe Başkanı
Ali Narin’le ziyaret ettiklerini belirten Yarkadaş, “Gözaltına alınan kişilerle ilgili soruşturma
Avrupa Yakası’ndaki savcılıkça yürütülüyor” dedi.

ESKİŞEHİR'DE POLİSTEN SERT MÜDAHALE: 25 GÖZALTI

Eskişehir’de İsmet İnönü caddesinde toplanan Birleşik Haziran Hareketi üyeleri laiklikle ilgili bildiri dağıtmak istedi. Polisler, Olağanüstü Hal nedeniyle bildiri dağıtma ve basın açıklaması yapmanın valilik iznine tabi olduğunu söyledi. Polisin uyarılarına rağmen bildiri dağıtacaklarını belirterek sloganlar atmaya başlayan gruba çevik kuvvet polisleri müdahalede bulundu. Polisler 7’si kadın 25 eylemciyi gözaltına aldı. Eylemcilerden bazıları yere yatırılıp kollarına plastik kelepçe takıldıktan sonra polis midibüsüne bindirildi. Bir genç kızın ise olayları yaya kaldırımında izlerken yere yatırılan eylemciye polisin sert davranmasına tepki gösterince gözaltına alınması dikkat çekti. Dün yaşanan polis saldırısının ardından bugün İzmir’de laiklik bildirisinin kitlesel dağıtımı gerçekleşti. Karşıyaka Çarşı’daki eylemde çok sayıda polis konuşlandırıldı.

<video:605598>



ANKARA'DA DA GÖZALTILAR PROTESTO EDİLDİ

Ankara'da dün İstanbul'da laiklik bildirisi dağıtan BHH üyelerine yapılan polis müdahalesi protesto edildi. Yüksel Caddesi’nde toplanan binlerce kişi bildiri dağıttı. 

Bildiri dağıtımının başlamasıyla birlikte polis Yüksel Caddesi ve Konur Sokak girişlerinde arama noktası oluştururken, caddeye girişlerde üst araması yapıldı. 

CHP Gençlik Kolları da "Faşizme Karşı Omuz Omuza" sloganları ile desteğe geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler