Mardin'de askere saldırı: 4 şehit, 6 yaralı

Mardin'in Kızıltepe ile Derik ilçeleri arasındaki karayolunda, askerleri taşıyan sivil plakalı bir minibüsün geçişi sırasında PKK'liler tarafından daha önce yola döşenen patlayıcı, infilak ettirildi. Saldırıda 4 güvenlik görevlisi şehit oldu. 1'i ağır, 6 güvenlik görevlisi yaralandı.

Yayınlanma: 26.09.2016 - 09:49
Abone Ol google-news

<video:605789>

Mardin'deki Kızıltepe-Derik karayolunun Derik ilçe girişindeki Tepedağ Köyü yakınlarında, karayoluna daha önceden PKK'liler tarafından döşenen patlayıcı, saat 09.20 sıralarında askerleri taşıyan sivil plakalı bir minibüsün geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı.

Saldırıda ilk belirlemelere göre, 4 güvenlik görevlisi şehit olurken, 1'i ağır, 6 güvenlik görevlisi yaralandı. Patlamadan sonra bölgeye ambulanslar sevk edilirken, saldırıda yaralanan askerler Derik ile Kızıltepe ilçelerindeki Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bölgede patlamadan sonra operasyon başlatıldı. 

VALİLİK: YARALILARDAN 2'SİNİN DURUMU AĞIR

Mardin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Derik-Mardin karayolunda bulunan Ilıca Mahallesi Civarında bugün saat 08.30 civarında mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) araması yapan aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen bombanın patlatılması sonucu 3 askerin şehit olduğu ve 2'si ağır olmak üzere 7 personelin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, "Yaralılar, süratle Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastaneleri’ne kaldırılarak tedavi altına alınmış olup, halen tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari işlemler başlatılmıştır. Birlik ve beraberliğimize kast eden bu hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

Şırnak'ta roketatarlı saldırı: 6 şehit, 1 yaralı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler