AKP'li vekillerin Fethullah Gülen'le fotoğrafı ortaya çıktı: Topu Bülent Arınç'a attılar

AKP'li 12 milletvekilinin Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen'i ziyaret ettiği ortaya çıktı. Ziyaretin tarihi ise dikkat çekici. Fotoğraf, 'cemaatle kavga' döneminde çekilmiş.

Yayınlanma: 26.09.2016 - 12:16
Abone Ol google-news

AKP'li milletvekilleri, 2012'de Boston şehrinde Fetullah Gülen cemaati tarafından organize edilen ‘Kültür Günleri' programına gitti. Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre, gezinin bir bölümünde “Haydi Pensilvanya'ya gidiyoruz” bilgisi verildi. O tarihte 12'si de milletvekili olan grup Fetullah Gülen'e gitti. Birlikte orada ikindi namazı kıldılar. Sonrasında yaklaşık 30 dakika sohbet ettiler, hatıra fotoğrafı çektirdiler.



Ziyarete giden isimlerden bazıları, 2015'te yapılan iki seçimde liste dışı kaldı. 4'ü halen AKP'den milletvekili. 2012'de milletvekili olan iki isim ise sonra yönetici seçildi. Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz Grup Başkanvekili. Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Vedat Demiröz ise Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Fotoğraftaki dikkat çeken bir ayrıntı da kadın milletvekilleri ile ilgili. Normal hayatlarında başı açık olan 4 kadın vekillerin, kutsal bir mekan ya da camiye giriyormuş gibi başlarını eşarp ile örttükleri görüldü.

ESKİ VEKİLDEN OLAY 'ARINÇ' YORUMU

Fotoğrafla ilgili olarak eski Giresun Milletvekili Adem Tatlı, "Bir arkadaş ‘hadi gidelim' dediğinde Mahir Bey'i (grup başkanvekili Mahir Ünal'ı kast ediyor) aradım. ‘Git, ne konuşuluyor öğren' diye gönderdi. Benim yerim belli, durduğum yer belli. Bizim bu fotoğraflarımızı ortaya çıkaranlar FETÖ ile Bülent Arınç, Hüseyin Çelik'in fotosunu neden ortaya çıkarıp, yayınlamıyorlar" dedi.

"GRUP HALİNDE OLUNCA..."

Eski Ordu milletvekili Mustafa Hamarat ise gönülsüz olarak katılmak zorunda kaldığını söyledi. "Beni herkes bilir. Eşim veya ben onlara en ufak yakınlığım olsa ‘Eskiden filan…' derim. İzah etme gereği bile duymam" diyen Hamarat, "Bir grup halinde olunca ‘Ben gelmeyeyim, çarşıda, şehirde ayrı gezeyim' diyemiyorsunuz" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler