Deutsche Welle skandalı mahkemeye taşıdı

Alman Deutsche Welle (DW) televizyonu, 5 Eylül'de Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile yapılan görüntülü söyleşiye bakanlık görevlileri tarafından el konulmasını sonunda mahkemeye taşımaya karar verdi.

Yayınlanma: 26.09.2016 - 14:12
Abone Ol google-news

Almanya'nın Bonn ve Berlin kentlerinden yurtdışına 30 farklı dilde radyo, TV ve İnternet yayını yapan medya kuruluşu Deutsche Welle DW, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı hakkında dava açtı. Dava Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde, DW'nin Conflict Zone programının kayıtlarına Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından el konulması nedeniyle açıldı.

Bakan Kılıç ile yapılan röportajın kayıtları isteniyor

DW'nin basın açıklamasında, "Deutsche Welle, gerçekleştirdiği bir söyleşisine ait video materyallerinin geri verilmesi talebiyle Ankara'da Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açmıştır. DW'de yayınlanan Conflict Zone adlı programın moderatörü Michel Friedman’ın 5 Eylül 2016 tarihinde Ankara'da gerçekleştirdiği TV söyleşisinin çekiminden sonra video materyallerine Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın talimatıyla el konulmuştu. Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı, DW'nin olaydan bir gün sonra öğlene kadar tanıdığı sürede kayıtların geri verilmesi talebini yerine getirmedi. Daha sonra DW'nin avukatları tarafından tanınan ikinci süre de Türk tarafınca dikkate alınmadı. DW şimdi de materyallerin geri verilmesi talebiyle Ankara'daki Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açmıştır” ifadeleri yer aldı.

DW Genel Müdürü Peter Limbourg da, olayın hukuk devleti ilkesi ve demokrasi ile bağdaşmadığını ileri sürerek video materyallerinin geri verilmesini istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler