‘Çete’ adliyede meydan okudu

Gülsuyu’nda Hasan Ferit Gedik’i öldürmek suçundan yargılanan sanıklardan Zafer Turhan duruşmada, “İnsanlar polislerin yetişemediği yerde anayasal hakkını kullanır ve mermiyi çakar” dedi. Sanıklardan Şahin Eren ise “Devlet elden gidiyor. Biz burada yatıyoruz” diye konuştu.

Yayınlanma: 26.09.2016 - 20:08
Abone Ol google-news

Maltepe Gülsuyu’nda, 21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik’in hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin davada yargılanan sanıklar, suç makinesi gibi savunma yaptı. Sanık Şahin Eren, “Birçok insanı vurmuşumdur ama cezamı da almışımdır” dedi. Sanık Zafer Turhan da “Eğer terör örgütleri insanlar üzerinde baskı kurarsa insanlar da polislerin yetişemediği yerde anayasal hakkını kullanır ve mermiyi çakar” dedi. Sanıklardan Doğukan Çep ise Gedik ailesi avukatlarına ‘Vatan haini, köpeksiniz hepiniz’ diye bağırdı.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 27. yapılan ‘kapalı’ duruşmaya 6’sı tutuklu 10 sanık ile Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Meray ve dedesi Mustafa Meray katıldı. Duruşma salonunun olduğu B blok -3. katta asansörler iptal edildi. Adliye dışında TOMA ve zırhlı araçlar hazır bekletildi. Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Şahin Eren, “Devlet elden gidiyor. Biz burada yatıyoruz. Hiçbir şey sebepsiz değildir. Burada çete yoktur. Cinayet olayını ben yapmadım, yapsaydım da söylerdim. Benim üstüme yüklemelerinin sebebi, çok olay yaşadım. Birçok insanı gerçekten vurmuşumdur ama cezamı almışımdır” dedi. Tutuklu sanık Zafer Turhan da “Ben Saffet Okumuş polis karakolunu arayarak ‘size silahlı saldırı olacak’ diye ihbarda bulundum ve bu olay oldu. Burada bir terör örgütü var ve baskı uyguladıkları bir mahalle var. Eğer terör örgütleri insanlar üzerinde baskı kurarsa insanlar da polislerin yetişemediği yerde anayasal hakkını kullanır ve mermiyi çakar” diye konuştu. Turhan, soruşturmayı yapan polislerin, hakimlerin ve savcıların FETÖ’den görevden alındığını söyleyerek, “Bunlar gerçekten adaleti savunarak bu iddianameyi hazırlamışlarsa, bunu siz de kabul ediyorsanız adaletiniz sorgulanır” dedi.

Sözlü saldırı

Gedik ailesinin avukatlarından Barkın Timtik, Hasan Ferit’in ölüm yıl dönümü olduğunu belirterek, “Bu dava siyasi bir davadır. Hasan Ferit, uyuşturucu çeteleri tarafından öldürüldü. Buradaki sanıklar uyuşturucu satarak, adam öldürerek, yaralayarak, küçük çocukları uyuşturucuya alıştırarak geçiniyorlar. Adalet istiyoruz” dedi.

Timtik, duruşma sırasında, sanıklar arasında not alış verişinin olduğunu da dile getirdi. Bunun üzerine tutuksuz sanıklardan Doğukan Çep, “Vatan haini. Hepiniz köpeksiniz” diye bağırdı. Çep duruşma salonu dışına çıkarıldı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddedetti. Dosyanın, esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için Cumhuriyet Savcısı’na verilmesine karar vererek, duruşmayı 16 Kasım’a erteledi.

Gedik ailesinin avukatlarından Şükriye Erden davadan adalet çıkacağına inanmadıklarını belirterek, “Bugün duruşmada sanıklar her zamanki gibi saldırganlıklarına devam ettiler. Her türlü küfürü bize söylediler. Ancak mahkeme buna göz yumdu” dedi.

Hasan Ferit’in annesi Nuray Meray ise, “Oğlum için adalet istiyorum. Çok mu bir şey istiyorum? Çeteler mağdur olduğunu söylüyor. Asıl mağdur benim. Benim çocuğumu kara toprağa koydular. 27 duruşmadır adalet mücadelesi veriyorum” diye konuştu. Adliye önünde toplanan grup da “Hasan Ferit Gedik için adalet istiyoruz” yazılı pankart açarak, “Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür” sloganları attı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon