Mardin, Şırnak ve Van’da 11 şehit 9 yaralı

Mardin Derik’te asker ve korucuları taşıyan araca düzenlenen bombalı saldırıda 4 asker ve 1 korucu şehit oldu, 5 güvenlik görevlisi yaralandı. Şırnak’ta PKK’lilerin roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırısı sonrası çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu, bir asker yaralandı. Van Başkale’deki saldırıda ise 3 korucu yaralandı.

Yayınlanma: 27.09.2016 - 06:17
Abone Ol google-news

<video:606155>

Mardin Derik’te dün sabah askerleri ve korucuları taşıyan araca karayolunda kurulan bombalı tuzakta 4 asker ve 1 korucu şehit oldu, 5 güvenlik görevlisi yaralandı. Diyarbakır Dicle Üniverstesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören 45 yaşındaki köy korucusu Nurettin Dinç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bugün akşam saatlerinde şehit oldu. 7 çocuk babası olan geçici köy korucusu Dinç, yarın Mardin'de düzenlenecek törenden sonra toprağa verileceği öğrenildi.
 
Şırnak’ta öğleden sonraki saldırıda ise güvenlik noktasındaki askerlere roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Van Başkale’deki saldırıda ise 3 korucu yaralandı.

İlk saldırı haberi dün sabah Mardin’den geldi. Derik-Kızıltepe karayolunun Derik girişindeki Tepedağ köyü mevkiinde PKK’lilerce yola döşenen patlayıcı, 09.30 sıralarında asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada, 1 asker olay yerinde, 3 asker ve 1 korucu  hastanede şehit oldu. İkinci saldırı Şırnak Uludere karayolu üzerinde bulunan cezaevi yakınlarında güvenlik noktasında bulunan askerlere yapıldı. Öğle saatlerinde bir grup PKK’li tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı, 1 PKK’li öldürüldü. Bölgede çatışma ve operasyonun sürdüğü belirtildi.

Van’da 2.5 ton patlayıcı

Van’ın Erciş İlçesi’nde dün akşam belediye binası önüne PKK’liler tarafından park edilen 2.5 ton patlayıcı yüklü kamyon bulundu. Güvenlik önlemlerinin ardından patlayıcı imha edildi.

11 gün sonra evlenecekti

Derik’teki saldırıda Mustafa Alpaslan (28), Ömer Faruk Darbaş (22), Sedat Yıldız (28) ve Enes Kaya (26), Şırnak’ta ise Yunus Çiçek (22), Tolga Özdinç, Süleyman Güneri (23), Mehmet Alda ve ismi açıklanmayan iki asker şehit oldu.

Şehit Mustafa Alpaslan’ın Adana Kozan’daki evine kara haber gitti. Şehidin önümüzdeki hafta izne geleceği ve nişanlısı ile 8 Ekim’de düğün yapacağı öğrenildi.

Şehit Mustafa Alparslan’ın ailesi düğün hazırlıkları yaparken ölüm haberiyle yıkıldı.

Şehit Ömer Faruk Darbaş’ın acı haberi Çorum’a ulaştı. 3 yıl önce göreve başlayan şehidin ağabeyinin de Diyarbakır’da polis olduğu ifade edildi. Şehit Sedat Yıldız’ın acı haberi Osmaniye’deki ailesini yasa boğdu. Şehit haberini aileye tek katlı kerpiç eve giden yetkililer verdi. Şehit Enes Kaya’nın Konya’daki ailesi, acı haberle sinir krizi geçirdi. Kaya’nın 2 yıl önce göreve başladığı öğrenildi.

Tolga Özdinç’in Adana’da yaşayan bir yıllık eşi Funda Özdinç acı haber ile yıkıldı.

Mehmet Alda’nın (23) Kayseri Melikgazi ilçesinde yaşayan ailesine acı haber yetkililer tarafından verildi. Şehit Alda’nın 10 gün önce akrabası olan Aslı Alda ile nişanlandığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon