Mahmutbey gişelerine yeni sistem geliyor... Trafik çilesi bitecek

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın "şişe başı" olarak nitelendirdiği Mahmutbey gişelerinin neden olduğu trafik artık günün her saattinde yakındaki tüm bağlantı yollarında yoğunluğa neden oluyor. Mahmutbey gişelerinin serbest geçiş sistemine geçişi için çalışmalar başlarken, iki ay sürecek bu çalışmanın ardından bölgedeki trafiği yüzde 30 daha azaltması bekleniyor.

Yayınlanma: 27.09.2016 - 12:13
Abone Ol google-news

İstanbul’da okulların açılmasıyla artan trafik yükünün en çok yoğunluğa neden olduğu yerlerden biri Mahmutbey gişeler oldu. Yavuz Sultan Selim köprüsünden gelen trafiğin bu kavşağa bağlanmasıyla yükü daha da artan Mahmutbey kavşağında artık günün her saatinde yoğun trafik görmek mümkün. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde ise yoğunluk araçların zaman zaman kontak kapatmasına neden oluyor.

BAKAN İKİ AY İÇİNDE YOĞUNLUĞUN YÜZDE 30 AZALACAĞINI SÖYLEDİ

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada Karayolu tabiriyle “Şişe Başı”’na benzettiği Mahmutbey kavşağının İstanbul’un dışında bir yerken, zaman içinde büyük bir kavşak haline geldiğini belirterek “İzmir-Seferihisar’da serbest geçiş dediğimiz, araçların direkt takip edildiği, araçların duraksamadığı bir sistem kurduk. Mahmutbey gişeleri için de süreci başlattık. İki ay içinde Mahmutbey gişelerini serbest geçiş haline getireceğiz. Tam iki aylık bir süremiz var. Serbest geçiş haline getirince yüzde 30 trafiğin rahatlamasını bekliyoruz. OGS-HGS ayrımı olmadığından şoförler zikzak da yapmayacak” şeklinde konuşmuştu.

SERBEST GEÇİŞ SİSTEMİ NEDİR?

Serbest Geçiş Sistemi'nde HGS ve OGS kullanıcıları aynı sistemi kullanabiliyor. Serbest Geçiş Sistemi ile HGS ve OGS için şerit değiştirmek gerekmiyor. Sistemdeki kameralar araçların üzerindeki etiket ve cihazları okuyarak geçiş ücretini otomatik olarak tahsil edebiliyor. Ayrıca sistemde bir sıkıntı olması durumunda araç plakasına kayıtlı OGS ve HGS hesabından para tahsilatı yapılabiliyor. Uygulama özellikle uygulama gişe önlerinde şerit değiştirmeden kaynaklanan sıkışıklığını dolayısıyla zaman kaybını azaltıyor. Serbest geçiş sistemi Fatih Sultan Mehmet köprüsünde halen uygulanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler