İşçiye yine biber gazı

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallarının satılmasına karşı çıkan işçiler kendilerini ÖİB’nin kapısına zincirledi. 9 işçi biber gazlı müdahaleyle gözaltına alındı.

Yayınlanma: 14.04.2014 - 23:28
Abone Ol google-news

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallarının satılmasına karşı çıkan işçiler kendilerini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın kapısına zincirledi. Polis işçilere biber gazı ile müdahale etti. 9 işçi gözaltına alındı. İşçilerin yağmurdan korunmak için Kurtuluş Parkı’na gerdikleri naylon tente de polis tarafından kaldırtıldı.

5 gündür Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın karşısında, Kurtuluş Parkı’nda eylemlerini sürdüren işçiler dün yağmur başlayınca ağaçlara naylon tente gerdi. İşçiler tentenin altına çay içmek için semaver de koydu. Sabah saatlerinde sivil polisler işçilerden naylon tenteyi kaldırmasını istedi. İşçiler yağmurdan korunmak için gerdiklerini belirterek tenteyi kaldırmadı. Kurtuluş Parkı’nda bekleyişlerini sürdüren işçiler, öğle saatlerinde polisi de şaşırtan süpriz bir eylem gerçekleştirdi. Bir anda yolun karşısına geçen işçiler bellerine doladıkları zincirlerle kendilerini Özelleştirme İdaresi’nin kapısına zincirledi.

 

Polisten önlem

Özel güvenlik görevlileri işçilerin de zincirli oldukları kapıyı kapattı. Bu sırada az sayıda çevik kuvvet polisi de ara sokakta otobüs içerisinde bekliyordu. İşçilerin “sürpriz” eylemiyle karşılaşan çevik kuvvet bir süre sonra Özelleştirme İdaresi’nin bahçesine gelerek önlem aldı. Ellerindeki ekmekleri havaya kaldıran işçiler, “Her yer Yatağan, her yer direniş! İş, ekmek yoksa barış da yok” sloganları attı.

Türkiye Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, iktidarın özelleştirmeden vazgeçmediğini, kendilerinin de mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Girgin, ihale için teklif veren firmalara da sert tepki gösterdi. 17 Aralık’tan sonra adı çeşitli iddialara karışmış ne kadar firma varsa hepsinin teklif verdiğini belirten Girgin, “AKP’nin ne kadar besili kedisi varsa hepsi içinde. Yolsuzluk, rüşvetle suçlananlar santrallarımızı alamazlar. Bizim cesedimizi çiğnemeden bu santrallara giremezler” dedi. “Şalter inecek, hükümet gidecek; dişe diş kana kan sattırmayacağız Erdoğan” sloganları atan işçiler eylemlerini bir süre sürdürdü. Bu sırada takviye polis ekipleriyle sendikaların yöneticiler de Özelleştirme İdaresi’nin önüne geldi. Polis işçilerden eylemlerini sonlandırmalarını istedi. İşçiler Türk-İş’ten bir yetkili gelene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirttiler. İşçiler bu arada, “İşçi burada Türk-İş nerede; Türk-İş göreve, genel greve” sloganları da attı. Türkiye Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Girgin, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın devreye girmesini isterken “Hükümet bizi oyalıyor” dedi. Polis yaptıklarının “işgal” olduğunu belirterek işçilerden eylemlerine son vermesini istedi. Ardından da işçilere biber gazı ile müdahale etti. Arbede yaşandı. Kapıya zincirli 9 işçi, zincirleri kesilerek gözaltına alındı.

Gözaltına alınan işçiler Emniyet’e götürülürken polis Kurtuluş Parkı’ndaki işçileri de çembere aldı. Parktaki naylon tenteyle çay semaverlerinin kaldırılmasını istedi. Polis işçilere destek veren gençlerin de “marjinal” gruplar oldukları gerekçesiyle uzaklaşmasını istedi. Bu sırada bir grup genç, çevik kuvvet tarafından parkın çıkışına kadar uzaklaştırıldı. Polis, parktaki işçilere de naylon tenteyi ve çay semaverlerini kaldırmamaları halinde gözaltına alınacaklarını söyledi. İşçiler tenteyi kaldırdı. Bu arada işçilerin müzik yayını da polis tarafından durduruldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler