Korkmaz ailesi Avrasya Maratonu'na katılıyor

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİ- KEV) yararına İstanbul’da gerçekleştirilecek Avrasya Maratonu’na katılacağını açıkladı.

Yayınlanma: 27.09.2016 - 20:41
Abone Ol google-news

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan Avrasya Maratonu’na, Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın (ALİKEV) burs fonuna katkıda bulunmak için Ali İsmail’in annesi Emel ve abisi Gürkan Korkmaz da katılacak. Anne Emel Korkmaz, Ali İsmail’in hayalleri için koşacağını belirterek “Ali’m yardımı seven bir çocuktu. Onun gibi gençlere burs sağlamak için ben de koşacağım. O da bizimle koşacak onu göreceğim buna inanıyorum” dedi.

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİ- KEV) yararına İstanbul’da gerçekleştirilecek Avrasya Maratonu’na katılacağını açıkladı. Gazetemize konuşan anne Korkmaz, Ali İsmail’in adını ve düşlerini yaşatmaya çalıştığını, gençlere ve okuyan öğrencilere umut olmaya çalıştığını belirterek, “Ali’min çok hayalleri vardı onların peşinden artık ben koşacağım. Geride kalan çocuklarımızın ayakta kalmaları için koşacağım. Ali’yi kaybettiğimde bu kadar zor değildi her şey. Kabullenemiyordum bir rüya gibiydi. Gün geçtikçe onu daha fazla hissediyorum. Acılar zamanla hafifler derlerdi ama öyle değilmiş. Gün geçtikçe daha da alevleniyor” diyor. Ali İsmail Korkmaz’ın hayallerini pırıl pırıl gençlerin gerçekleştirdiğini kaydeden anne Korkmaz, o gençlerin kendisinini ayakta durmasını sağladığını dile getirdi. “Keşke evim kökten yansaydı Ali İsmail hayatta kalsaydı” diyen anne Korkmaz, “Her gece başımı yastığa koyduğumda Ali’mi çağırıyorum ama gelmiyor. Ali’m yardımı seven bir çocuktu. Onun gibi gençlere burs sağlamak için ben de koşacağım. O da bizimle koşacak onu göreceğim buna inanıyorum” ifadelerini kullanıyor.

Binlerce evladı oldu

Ali İsmail’in abisi Gürkan Korkmaz ise ALİKEV ile tamamen onun hayallerinin peşinden koşulduğunu belirterek, “Bu vakıf Ali İsmail’i yaşatmak için var. Avrasya maratonuna annemin de katılıp hüzünle ağlayarak değil umutla Ali İsmail’in hayallerini yaşatarak bu işin içine dahil olması manevi olarak bizlere güç veriyor” dedi. Maratonda kendisinin de koşacağını söyleyen Korkmaz, vakıf sayesinde şu ana kadar 40 öğrenciye burs verdiklerini, uzun vadede 100 öğrenciye burs vermeyi hedeflediklerini söyledi. ALİKEV, Eskişehir’de gerçekleşen Taksim Gezi Parkı protestolarına destek yürüyüşünde 19 yaşında katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın düşlerini yaşatmak için kuruldu. İyilik Peşinde Koş Platformu desteğiyle ALİ- KEV de öğrencilere burs vermek için Avrasya Maratonu’na katılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler