52 yıl sonra gelen barış için HDP'den Kolombiya liderlerine kutlama mektubu

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş, 52 yıldan bu yana süren çatışmalara son veren anlaşmayı imzalayan Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santo ile bu ülkedeki FARC örgütünün gerilla lideri Timoleon Jimenez'e birer mektup gönderderek, kutlama mesajlarını iletti.

Yayınlanma: 28.09.2016 - 12:11
Abone Ol google-news
 
Yüksekdağ ve Demirtaş imzalı mektuplarda, "Dört yıl boyunca devam eden zorlu müzakere sürecinde ortaya çıkan krizleri diyalogla çözmek için ortaya koyduğunuz kararlı barış iradesi sonucunda Kolombiya halkının en doğal hakkı olan barışın hayata geçirilmesi fırsatını yarattığınız için sizi yürekten kutluyoruz" denildi.

HDP eş genel başkanları Yüksekdağ ile Demirtaş, FARC gerilla lideri Timoleon Jimenez ve Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santo'ya gönderdikleri mektuplarda Kolombiya'da 52 yıl süren ve 220 binden fazla insanın ölümüne neden olan savaşa kalıcı olarak son veren tarihi barış
anlaşmasını imzalamalarının büyük bir mutlulukla karşıladıklarını yazdı. Mektuplarda şöyle denildi:

"TARİHİ ANLAŞMA İLHAM KAYNAĞI OLACAKTIR"

"Toplumsal, siyasi, ekonomik, her türlü sorunun sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde de diyalog ve barışçıl yollarla çözümünü esas alan bir siyasi parti olarak bu tarihi anlaşmaya tanıklık etmek bizlere güç vermiştir. Savaşın insan yaşamı ve doğada yarattığı ağır tahribatların ne kadar acı ve travmatik olduğunu yaşayarak anlayan bir coğrafyada barış mücadelesi yürüten bizler, imzaladığınız bu tarihi anlaşmanın dünyada hüküm süren savaşların sonlandırılmasında büyük bir ilham kaynağı olacağına inanıyoruz. Başta Türkiye'de Kürt sorununun barışçıl yöntemlerle çözülerek 32 yıldır süren silahlı çatışmaların bir an önce sonlandırılması olmak üzere; tüm dünyada savaş, çatışma ve ölümlerin yerine barış, uzlaşı ve diyaloğun hakim olması en büyük temenni ve mücadele sebebimizdir. Kuşkusuz, imza attığınız barış anlaşması dünyanın her yerinde barış ve özgürlük mücadelesi yürüten demokratik siyasi aktörlerin gücünü pekiştirecektir. Dört yıl boyunca devam eden zorlu müzakere sürecinde ortaya çıkan krizleri diyalogla çözmek için ortaya koyduğunuz kararlı barış iradesi sonucunda Kolombiya halkının en doğal hakkı olan barışın hayata geçirilmesi fırsatını yarattığınız için sizi yürekten kutluyoruz. Savaş boyunca ağır bedeller vermiş Kolombiya halkı ile en içten sevgi ve dayanışma duygularımızı paylaşıyoruz."

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler