Şirket TMSY'ye devredildi... Olan işçilere oldu

Gaziantep'te, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında önce kayyum atanan, daha sonra TMSF'ye devredilen Naksan Holding çalışanları, 2 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Yayınlanma: 28.09.2016 - 13:03
Abone Ol google-news

Darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantısı olan iş adamlarına yönelik yapılan soruşturmada, Gaziantep'te faaliyet gösteren Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ile oğlu Taner Nakıboğlu tutuklandı. Holdinge ise 22 Temmuz'da kayyum atandı. 3 Eylül'de ise TMSF'ye devredilen yaklaşık 6 bin işçinin çalıştığı Naksan Holding'de çalışan işçiler 2 aydır paralarını alamadıkları için bugün Demokrasi Meydanı'nda eylem yaptı. Vali Ali Yerlikaya ile görüşmek isteyen 60 kişilik işçi grubu görüşme taleplerine olumsuz yanıt alınca basın açıklaması yaptı. Mağdur olduklarını belirten işçiler, 2 aydır ücret alamadıklarını ve yaşadıkları sıkıntılar yüzenden çocuklarını okula gönderemediklerini öne sürdü.

'BİNLERCE İŞÇİ 2 AYDIR TEK KURUŞ ALMADI'

İşçiler adına gazetecilere açıklama yapan Bünyamin Gür, yaşananların faturasını kendilerinin ödediğini ve mağdur duruma düştüklerini belirterek, "Bizler Naksan Holding çalışanları olarak paralarımızı alamıyoruz ve mağdur durumdayız. Yetkililerden bu konuda yardım istiyoruz. Fabrikamız yarı çalışır durumda ve binlerce işçi 2 aydır tek kuruş alamadı. Bizim patronumuz FETÖ'ye destek oluyor diye bunun cezasını biz mi çekmeliyiz?" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler