Askeri hastaneler için flaş düzenleme

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Sağlık Bakanlığı'na devredilen askeri hastanelerle ilgili, "Şu anda TSK'da 700'e yakın hekim kalmıştır. 1600'e yakın hekim bakanlık ve üniversite bünyesine geçti. Devir aldığımız askeri hastanelerde, sevk zinciri uygulamayacağız. Tamamen askeri personelimiz için buralar rezerv alanı olarak tutulacak. Gaziler için ayrı bir klinik oluşturuyoruz. Onların direk gelip hizmet alacağı yerleri sağlayacağız. Ne kadar sağada hekim ihtiyacı varsa iş birliği yapılarak askeri hekim yetiştirilecektir. Hakkari, Şırnak'taki askeri hastanelerde askeri güvenlik personeli güvenlik hizmetini karşılayacak" dedi.

Yayınlanma: 28.09.2016 - 15:47
Abone Ol google-news


Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Sağlık Bakanlığı'na devredilen askeri hastaneler konusunda yaptığı basın toplantısında, "Bu hastanelerimiz, üst kimlikte birleşmiştir. Aynı fonksiyon görev tanımı içerisinde görevlerine devam edecekler. Hastanelerin kapatılması veya farklı bir fonksiyon verilmesi söz konusu değil. Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi, Haydarpaşa'da bulunan İstanbul'daki Abdulhamit Eğitim Araştırma Hastanelerinin içerisinde Milli Savunma Bakanlığı irtibat ofisi kurulacak. Bu birimde bir komutan görev alacak" açıklamasında bulundu.

"HAKKARİ, ŞIRNAK'TAKİ ASKERİ HASTANELERDE ASKERİ GÜVENLİK PERSONELİ, GÜVENLİK HİZMETİNİ KARŞILAYACAK"

Gümüş, "Hakkari, Şırnak'ta yer alan askeri hastanelerde güvenlik sorunu gündeme gelmişti. Protokol çerçevesinde, TSK tarafından askeri güvenlik personeli, güvenlik hizmetini karşılayacaktır" diye konuştu.

"TSK'DA 700'E YAKIN HEKİM KALIRKEN 1600'E YAKINI BAKANLIK VE ÜNİVERSİTE BÜNYESİNE GEÇTİ"

Gümüş, "Şu anda TSK'da 700'e yakın hekim kalmıştır. 1600'e yakın hekim bakanlık ve üniversite bünyesine geçti" dedi.

"DEVİR ALDIĞIMIZ ASKERİ HASTANELERDE, SEVK ZİNCİRİ UYGULAMAYACAĞIZ"

Gümüş, "Devir aldığımız askeri hastanelerde, sevk zinciri uygulamayacağız. Tamamen askeri personelimiz için buralar rezerv alanı olarak tutulacak. Gaziler için ayrı bir klinik oluşturuyoruz. Onların direk gelip hizmet alacağı yerleri sağlayacağız" dedi.

"HEKİM İHTİYACINA GÖRE ASKERİ HEKİM YETİŞTİRİLEBİLİR"

Gümüş, "Askeri hekimlik bitti mi sorusuna gelince, Milli Savunma Bakanlığımızın ihtiyaç duyduğu kadar tıp fakültesindeki kontenjan kadar askeri hekim yetiştirilebilir. Bu konuda ayrıca görüşülüyor. Ne kadar sağada hekim ihtiyacı varsa iş birliği yapılarak askeri hekim yetiştirilecektir" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler