Tatvan'daki köylülerin bariyer isyanı

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde güvenlik gerekçesiyle geliş ve gidiş yollarını birbirinden ayırmak için ortaya döşenen bariyerler, 14 kilometre boyunca kavşak olmaması nedeniyle bölge halkının tepkisine neden oldu.

Yayınlanma: 29.09.2016 - 12:09
Abone Ol google-news

Tatvan-Van karayolunda ilçe çıkışından 14 kilometre uzaklıktaki Küçüksu Köyü'ne kadar olan bölüme Karayolları ekipleri tarafından güvenlik gerekçesiyle iki yolu ayıran bariyerler döşendi. Ancak bu tedbir Yeşilmezra Mahallesi'nde yaşayanları isyan ettirdi. Yaklaşık 14 kilometre boyunca hiçbir kavşak bırakılmayan yolda ilçe merkezine araçlarıyla gitmek isteyenler, Küçüksu Köyü'ne gidip oradan dönmek zorunda kalıyor.

YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUN
Bariyerlerin güvenlik amaçlı yapıldığını ancak daha çok güvenlik sıkıntısına yol açtığını belirten Yeşilmezra sakinleri de sorunun çözümü için eylem yaptı. Ellerindeki dövizlerle caddeye çıkan mahalle halkı adına konuşan Abdulbaki Toprak, yetkililerin seslerini duymasını istedi. Toprak,"Bariyerler her ne kadar güvenlik nedeniyle döşenmişse de bizim can güvenliğimiz daha çok tehdit etmeye başladı. Acil bir durumda bulunduğumuz yere ambulans bile büyük sıkıntılarla gelebiliyor. Aracımızla çıktığımızda ekmek alabilmek için 14 kilometre yol gitmek zorunda kalıyoruz. Çoğu zaman karşı şeride geçmek için bariyerlerin üzerinden atlıyoruz. Bu da ayrıca bir tehlike bizim için. Bizim gibi Tokaçlı, Hanelmalı ve Por köylüler de bu sıkıntıyı yaşıyor. Ulaşım hakkımız kısıtlanıyor. Köyümüzün çıkışındaki bariyerlerin kaldırılması ya da kavşak yapılmasını istiyoruz. Sorunumuz çözülene kadar da eylemlerimiz sürecek" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler