Denge TV ve Van TV binaları mühürlendi

RTÜK tarafından kapatılan Denge TV ve Van TV binalarında polis baskını yapıldı. Binalardaki aramaların ardından her iki kanala da mühür vuruldu.

Yayınlanma: 29.09.2016 - 16:51
Abone Ol google-news



Kapatılan televizyon kanalları arasında yer alan ve merkezi Batman’da bulunan Denge TV’ye polis baskın düzenledi.Binaya polisler eşliğinde baskın yapan maliye memurları, içerde 2 saat süren sayımın ardından binanın kapısına mühür vurdu.

Televizyon binasında bulunan demirbaşlar ve teknik ekipmanları kayıt altına alan maliye memurları, televizyonun stüdyo, montaj ve depo kapılarının üzerine “RTÜK başkanlığının 29.09.2016 tarih ve 25717 sayılı yazısı ile 668 sayılı KHK kapsamında kapatılan iş bu yeri tespit incelemelerine müteakiben komisyonumuzca kapatılarak mühürlenmesine karar verilmiştir” yazılı kâğıt asarak kapıyı mühürledi. Ayrıca, kanalın canlı yayınına da el konuldu.

VAN TV'DE MÜHÜRLENDİ


Ekranı karartılan bir diğer kanal olan Van TV de benzer şekilde basıldı. 4 saat boyunca kanalın içerisinde yapılan arama ve incelmelerin ardından, kanala ait tüm teknik malzemelerin listesi tutularak kapılara müdür vuruldu.Arama boyunca kentte bulunan birçok STK temsilcisi ise destek ziyaretinde bulundu.

Kanal binasının kapısına “RTÜK başkanlığının 29.09.2016 tarih ve 25717 sayılı yazısı ile 668 sayılı KHK kapsamında kapatılan iş bu yeri tespit incelemelerine müteakiben komisyonumuzca kapatılarak mühürlenmesine karar verilmiştir” yazılı kâğıt asan polislere çalışanlar tepki gösterdi.



12 TV, 11 radyo kanalı kapatıldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler