AA'nın 'İMC TV de kapanıyor' iddiasına kanalın genel koordinatöründen yanıt geldi

668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında kapatılacak kanallar arasında İMC TV’nin de olduğu belirtildi.

Yayınlanma: 29.09.2016 - 19:26
Abone Ol google-news

Anadolu Ajansı, 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında kapatılacak kanallar arasında İMC TV’nin de olduğu duyurdu.

Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, haberin doğrulu konusunda da resmi kanallardan bir bilgiye ulaşılamadı.

İMC TV Genel Koordinatörü Eyüp Burç, kanalının canlı yayınında kapatılma kararını şöyle değerlendirdi:

Bunlar hep oldu. Komplolar, tezgahlar kurulduğunda bütün bu sesler kısıldı sonra kapatıldı. Operasyonlar ondan sonra başladı. Görülen odur ki artık ne ise güç dengelere gelinen ortadoğu sahasında Türkiye’yi bir taraftan bir tarafın desteğini almış kendisi için problem olan demokratik çevreyi kıskaca alıp gönlünün istediği biçimde bir Türkiye yaratma sürecinde destek almış gibi görünüyor.

Nasıl bir oyun içine çekiliyor Türkiye bilmiyorum. İyiye işaret değil bu. İlk aklıma gelenden bir tanesi şehirler zaten yerle bir edildi, seçilen şehirler yüzde 90 ile HDP’yi seçendir. Onlara bir şey mi olacak? Sadece buradan yola çıkarak başka türlü nasıl bir kıskaç olacak bilmiyorum ama otoriter faşist bir devlet rejimi başlıyor. Türkiye’de İMC gibi Kürtlerin demokratik sesi olan kanallar susturuluyorsa yurt içinde ve yurt dışında Türkiye’nin demokratik dünyasına dönük bir şeyler umut etmek yanlış. Nurtopu gibi bir faşist devlet ile karşı karşıyayız.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler