Zirve’de de FETÖ aranıyor

Zirve Yayınevi’nde 3 Hıristiyanın boğazları kesilerek vahşice katledilmesiyle ilgili davada mahkeme, mahkeme olayın azmettiricilerini bulamadığını itiraf etti.

Yayınlanma: 30.09.2016 - 06:41
Abone Ol google-news

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Zirve Yayınevi katliamı ile FETÖ arasında bağ olup olmadığının araştırılması için Malatya Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu anlaşıldı. Davanın bir numaralı sanığı Emre Günaydın’ın “Devletimizi mapçup etmedik” sözleri ile bir yerlere mesaj verdiği yorumları yapıldı.

Malatya’da 17 Nisan 2007’de biri Alman uyruklu 3 Hıristiyan’ın misyonerlik yaptıkları gerekçesiyle 5 kişi tarafından boğazları kesilerek öldürülmesi ile ilgili dava, 9 yıl sonra, sadece tetikçilerin mahkûmiyetiyle sonuçlandı. Hrant Dink, Rahip Santoro ve Danıştay saldırısı ile birlikte iddia edilen Ergenekon örgütüne mal edilmeye çalışılan davanın sonunda mahkeme olayın azmettiricilerini bulamadığını itiraf ederek bu konunun soruşturulması için Malatya Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Mahkeme, bu suç duyurusunun dışında ayrı bir suç duyurusunu da cinayetle FETÖ arasında bağlantı olup olmadığının araştırılması ile ilgili yaptı.

FETÖ’yü suçladılar

Karardan önce son sözleri sorulan sanıklardan Salih Gürler “Emre Günaydın’ın Abuzer Yıldırım’la bana bahsettiği istihbarat müdürü İsmail Bilgin, yine ‘arkamda emniyet müdürleri var’ dediği dönemin Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya araştırılmamıştır. Emre’nin FETÖ’nün 12 ilinin bağlı olduğu Gaziantep’e olaydan öncesi gitmesi araştırılmamıştır. Dava yarım kalmış şekilde bitirilmektedir. Bu işin asıl faillerinin elini kolunu sallayarak gezmelerini vicdanım el vermiyor” dedi. Cuma Özdemir ise “Emre’nin görüntüleri sümen altı edilmiştir” dedi. Eski Malatya İl Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger ise “Bu cinayetin arkasında CIA, MOSSAD ile Fethullahçı yapı bulunmaktadır. Bunlar kurgulanmış davalardır. Ergenekon davasına monte edilerek milliyetçi ve ulusalcı kesim tasfiye edilmiştir” dedi.

Mahkeme kararında da sanıklar ve avukatlarının katliamın FETÖ tarafından organize edildiğine ilişkin iddiaları olduğu hatırlatılarak “Malatya Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına (karar verilmiştir)” dendi.

Varol Bülent Aral ise “Ben birçok olayı devlete haber verdim, beni dinlemediler. Zirve cinayeti Milli Mutabakat cinayetidir. Fethullahçılar bu cinayeti işleyen değil, bu cinayeti kameraya çekerek cinayetin işlenmesine müsaade edenlerdir. Önceki mahkeme heyetinin Fethullahçı olduğunu çok önceden söylemiştim. Mehmet Ülger ile cezaevi girişinde konuşmamız oldu. Kendisi bana ‘bir tek bunları bulabildik, diğerleri karı kız peşindeydi’ dedi. Anlaşılan cinayetler kapatılacak, sizi Allah’a havale ediyorum” dedi.

Zirve Yayınevi Davası'nda asli faillere tutuklama kararı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler