RedHack madde madde anlattı: Damat Berat'ın hesabı nasıl ele geçirildi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın e-posta hesabını ele geçiren RedHack, Mehmet Ali Yalçındağ'ın açıklamasının ardından yazışmaları nasıl ele geçirdiğini açıkladı.

Yayınlanma: 30.09.2016 - 09:15
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın e-posta hesabını ele geçiren RedHack, Albayrak'ın yazışmalarını yayınlamış, Doğan Medya CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ'ın ortaya saçılan e-postaları gündeme oturmuştu. Yalçındağ, ortaya çıkan yazışmalar için 'günlüklerim ele geçirildi' açıklamasını yaparken, RedHack bu yazışmaları nasıl ele geçirdiğini açıkladı.

[Haber görseli]

Yazılı bir açıklama yapan RedHack, "Eylemin başlama tarihi 16 Haziran 2016’dır. Daha önceden sızdığımız AKP’li bir tüccarın mailine gelen bir Berat Albayrak mailinden, cep telefonunu ve doğal olarak işletim sistemini öğrendik. IOS işletim sistemi kullanan Berat Albayrak’ın maili üzerinden taslak bir çalışma başlattık. Saldırı için ‘C++’, ‘Java’ programlama dilleri ve Keylogger, MS Office Word Exploit yazılımları kullanıldı. Java kodlanan bir keylogger (klavye hareketleri kayıt altına alan casus yazılım) yazılımını, MS Office Word dosyasının içine entegre ederek kendisine, AKP yönetici ve bakanların mail adresleri üzerinden sahte bir mail yolladık" ifadelerini kullandı.



İlk verilerin 29 Haziran günü, Berat Albayrak'ın iPad'inden gelmeye başladığını dile getiren RedHack, daha sonra iki sorunla karşılaştıklarını anlatıp, "Berat Albayrak’a toplamda 17 tuzak mail gönderdik. 20 Ağustos’taysa iPhone telefonundan da loglar gelmeye başladı ve asıl süreç başlamış oldu. Mail adreslerinin şifresi aynı olduğundan, diğer maillerine erişim sorunu yaşamadık. Doğrulama kodlarını da gece operasyonlarında temin edip mail arşivinden silerek durumun farkedilmesini kısa süre de olsa engelledik. 23 Eylül’de durum farkedildi ve şifreler sıfırlandı. Muhtemelen telefon ve tablet de formatlanınca bilgileri eylemsel anlamda duyurmaya başladık. Ele geçirilen toplam 17.3 GB boyutunda mail, muhalif basın ile paylaşıldı" ifadelerini kullandı.


[Haber görseli]

Mehmet Ali Yalçındağ’ın, Cumhuriyet'e yaptığı, "Bilgisayarım hacklenmiş, günlüklerim ele geçirilmiş" sözlerine de yanıt veren RedHack, Yalçındağ'ın yalan söylediğini savunup, "İki yıl boyunca Berat Albayrak ile aralıksız mailleşen, raporlar sunan Yalçındağ, ‘Günlüklerimdi, oynamışlar’ diye komik bir savunma yapması ise sadece halkımızın zekasıyla alay etmektir. On binlerce dolar verdiği danışmalarının, ortalama bir yalan bulmak için iki gün süre kullandıkları düşünülürse, bu kadar aptalca bir savunma bulmalarını sadece komik buluyoruz! Aylarca kendi hesabından bakana ve danışmanlara mail atılacak ve haberi olmayacak mı?" açıklamasını yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler