Sansür internete de sıçradı: İMC TV, Hayatın Sesi TV ve Özgür Radyo'ya sansür

Olağanüstü Hal sürecinde çıkarılan KHK kapsamında, imc tv, Hayatın Sesi TV, Denge TV, Jiyan TV, Zarok TV ve Van TV’nin de aralarında bulunduğu 12 TV ve 11 radyonun yayını durduruldu. Bu kararın alınmasının ardından yayın hayatına internet üzerinden devam eden imc tv, Hayatın Sesi TV ve Özgür Radyo'nun internet sitelerine de erişim engellendi.

Yayınlanma: 30.09.2016 - 10:59
Abone Ol google-news

TÜRKSAT, İMC TV, Hayatın Sesi TV, Denge TV, Jiyan TV, Zarok TV ve Van TV’nin de aralarında bulunduğu  12’ye yakın TV ve radyo kanalının yayınını durdurdu.

Hayatın Sesi TV, internet üzerinden devam ettiği yayınında, "Başbakanlık emriyle OHAL kapsamında yayının durdurulduğuna dair bilgi  edindiklerini" açıklamasını yapmıştı. imc tv de internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, "Merkez Medya’nın görmediği, haberleştirmediği olayları veren, sesi duyulmayanların sesini kamuoyuna taşıyan İMC TV de kapatılacak kanallar arasında" açıklamasına yer vermişti.

Yayın hayatına sansür nedeniyle internet üzerinden devam eden üç yayın organının sitelerine de sansür uygulanıyor. Üç internet sitesine şu sıralarda sadece VPN kullanılarak erişim sağlanabiliyor.

Hayatın Sesi TV'nin internet sitesine girmek isteyenler, "5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (hayatin-sesi.net) hakkındaki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nın 30/09/2016 tarih ve 490.05.01.2016.-151546 sayılı kararına istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır" yazısıyla karşılaşıyor.

Özgür Radyo'nun internet sitesine girmek isteyenler ise, "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’unn 30.09.2016 tarih ve 490.05.01.2016-151554 sayılı kararına istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından idari tedbir uygulanmaktadır" yazısı ile karşılaşmaya başladı.

imc tv'nin internet sitesine girmek isteyenler ise aynı uyarı ile karşılaşırken, "490.05.01.2016.-151547" sayılı kararı görüyor.

NE OLMUŞTU?

Olağanüstü Hal (OHAL) ilanı ardından yayınlanan 668 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile aralarında İMC TV, Hayatın Sesi, TV 10, Van TV, Jiyan TV, Azadi TV ve Zarok TV’nin de bulunduğu 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun lisansının iptaline karar verilmişti. Karar kapsamında Denge TV ve Birlik Medya TV ile Van TV binaları mühürlenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler