Doktorların yaşamaz dediği 'Mucize bebek' hayata tutundu

Zonguldak'ta, Serap ve Yusuf Ziya Uzun çiftinin 700 gram ağırlığında prematüre doğan ve doktorların 'Yaşamaz' dediği bebekleri, ambulans helikopterle sevk edildiği Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde hayata tutundu.

Yayınlanma: 30.09.2016 - 16:23
Abone Ol google-news

Ev hanımı 38 yaşındaki Serap Uzun, 8 Haziran'da Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde üçüncü çocuğunu dünyaya getirdi. 6 aylık doğan, 700 gram ağırlığındaki erkek bebek, erken doğuma bağlı gelişen solunum rahatsızlıkları ve kalbindeki delik nedeniyle 20 gün sonra ambulans helikopterle Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorların yaşama şansı vermediği bebek, 4 ameliyatın ardından hayata tutundu. Hastanede tedavisi devam eden bebek, 2 kilo 600 grama ulaştı. Uzun çifti sağlığına kavuşan oğullarına 'Umut' adını verdi.

'MUCİZE BEBEK'

Bebeklerinin hayata tutunma sürecini anlatan baba Yusuf Ziya Uzun, şöyle konuştu:

"Doktorlar bize 'Çok umutlanmayın, her şeye hazırlıklı olun’ dediler. Hiç kimsenin umudu yoktu ama o 'Yaşayacağım’ dedi. Ankara’ya geldiğinde 612 gram ağırlığındaydı. Ankara’da 4 aya yakın tedavi gördü, 4 tane ağır operasyon geçirdi. Şu anda 2 kilo 600 gram ağırlığına ulaştı ve mucizevi bir şekilde iyileşti. Ona, ‘Umut bebek’ demiştik ama şimdi hemşire ablaları ‘Mucize bebek’ diye sesleniyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler