Akademisyenlere alkışlı uğurlama

Barış İçin Akademisyenler’inin “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attığı için sözleşmesi yenilenmeyerek Mersin Üniversitesi’ndeki görevine son verilen İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Eylem Çamuroğlu Çığ, dün akademisyenler ve öğrencileri tarafından uğurlandı.

Yayınlanma: 30.09.2016 - 23:44
Abone Ol google-news

Barış İçin Akademisyenler’inin “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attığı için sözleşmesi yenilenmeyerek Mersin Üniversitesi’ndeki görevine son verilen İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Eylem Çamuroğlu Çığ, dün akademisyenler ve öğrencileri tarafından uğurlandı. Kapısındaki isim tabelasını kendi elleriyle söken Çığ, “Baskılar artacak gibi görünüyor. Sadece üniversitelerin değil, hukukun, adaletin, medyanın da çöküşünü izliyoruz” diye konuştu.

Üniversitedeki görevine son verilen 9. akademisyen olan İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Eylem Çamuroğlu Çığ, eski ve yeni öğrencilerinin, meslektaşlarının düzenlediği bir etkinlikle okulundan uğurlandı. Çığ için düzenlenen etkinliğe daha önce işten çıkarılan akademisyenler Yasemin Karaca, Melahat Kutun, Veli Mert ve Bediz Yılmaz’ın yanı sıra Bu Suça Ortak Olmayacağız bildirisine imza atan diğer akademisyenler katıldı. Kantinde öğrencileri ve meslektaşlarıyla bir süre sohbet eden Çığ daha sonra alkışlar eşliğinde fakültedeki odasına son kez girdi. Çığ, kapıdaki isimliği kendi elleriyle sökerken duygulu anlar yaşadı.

Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’nin yayınlanmasından bugüne kadar geçen süreçte akademisyenlere karşı en sert davranan üniversitelerin başında Mersin Üniversitesi’nin geldiğini kaydeden Çığ, “Baskılar azalmayacak, artacak gibi görünüyor. Elbette ki akademiye hepimiz dönmek istiyoruz. Mersin Üniversitesi’ne 7 yıl emek verdim. Şu an da sadece üniversitelerin değil, hukukun, adaletin, medyanın da çöküşünü izliyoruz” diye konuştu. Ardından Çığ ve beraberindekiler İletişim Fakültesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

'KORKULARINIZI BÜYÜTECEĞİZ'

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri de Eylem Çamuroğlu Çığ’ın okula vedası nedeniyle bir bildiri yayınladı. Öğrencilerin çıkardığı “Alternatif” gazetesinin sosyal medya hesabından yayınlanan bildiride “Düşünce ve ifade özgürlüğünü kullanmanın sonucu Barış İçin Akademisyenler’ den bir hocamız daha aramızdan ayrılmak zorunda kaldı. ‘Bu Suça Ortak Olmamanın’ bedeli bilime ve aydınlığa amansız bir saldırıya dönüşmüş durumda. Gericiliğin en korkak ve en cesaretli olduğu bu dönemde korkularınızı büyütmek için iletişim halindeyiz, buradayız” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler