Suruç Katliamı'ndan sağ kurtulan engelli vatandaşın Yeşil Kart'ı iptal edildi

Urfa'nın Suruç ilçesinde 33 kişinin yaşamını yitirdiği katliamdan 10 gün sonra, saldırıdan sağ kurtulmayı başaran yüzde doksan engelli İsmail Denli adlı vatandaşın, makul şüpheli sayılarak karakolda ifadesi alınmıştı, şimdi de yeşil kartını iptal ettiler.

Yayınlanma: 01.10.2016 - 14:56
Abone Ol google-news

 

Erk Acarer'in Birgün gazetesindeki haberine göre Urfa, Akçakale'de yaşayan İsmail Denli, geçirdiği trafik kazası nedeniyle yüzde doksan bedensel engelli hale gelmiş,tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştu. Bayramdan önce hesabına yatması gereken engelli maaşını çekemeyip SSK'ya başvurunca maaşının kesildğini öğrendi.

27 yaşındaki Denli’nin maaşının kesilmesine gerekçe olarak üzerine bulunan ev ve otomobil gösterildi. Aynı gün sonda almak için medikal merkeze giden Denli, SSK numarasıyla sisteme girilemeyince yeşil kartının da iptal edilmiş olduğunu öğrendi. Yeşil kart merkezine dilekçe verdiğini ifade eden Denli, SSK’nın kendisinden yeniden engelli belge ve raporlarını istediğini belirtti.

"BENİ YASAL HAKLARIMDAN MAHRUM BIRAKMAYA ÇALIŞIYORLAR"
Yaşadıklarına tepki gösteren Denli şunları söyledi:

“Çalışabilmem mümkün değil. Devlet tarafıma ödemesi gereken parayı bir anda kesti. 10 yıl önce kaza geçirdim. Yıllardır engelli maaşı ödeniyor ve yeşil kartım var. Neden yıllar önce değil de şimdi diye soruyorum. Babamın emekli maaşı, evi ve arabası var diye beni yasal haklarımdan mahrum bırakmaya çalışıyorlar. Yaptıklarında çelişkiler var. Anneme bana baktığı için para veriyorlar. Onu kesmemişler. Gerekçeleri bu. Ben 27 yaşındayım. Ama sana baban baksın ya da evlen diyorlar. Ben nasıl evleneyim?”

"ÖLMEYENİ DE SÜRÜNDÜRELİM DİYORLAR"
Tuhaf gerekçelerle yasal haklarından mahrum bırakılışının nedenini bildiğini ifade eden Denli şunları söyledi:

“Suruç’ta yaşanan katliamdan son anda kurtuldum. Kalabalıktan ayrılıp su almaya gittiğim esnada bomba patladı. Suruç’a beraber gittiğimiz iki arkadaşım yaşamını yitirdi. 10 gün sonra polis beni ‘makul şüpheli’ sayarak evimi bastı. Karakolda tutuldum, ifadem alındı. Tek Suçum, Suruç’taki toplantıya katılmış olmam. Zaten çok bedel ödedik. Ama herhalde yetmiyor. Açıkça ‘ölmeyeni de süründürelim diyorlar. ‘Bizden değilseniz yaşam hakkı vermeyeceğiz’ diyorlar. Zaten mağdur biriyim. Bu haksızlık nereye kadar sürecek? Bir an önce haklarımın geri verilmesini talep ediyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler