Tiyatrocular zabıta yapıldı

Diyarbakır’ın Sur ilçesine atanan kayyım, iki tiyatrocuyu işçi, üç tiyatrocuyu ise zabıta olarak görevlendirdi. İki tiyatrocu dün bir okulun bahçesine yapılan çocuk parkı için kum taşımaya başladı. Zabıta kadrosunda atanan üç tiyatrocu ise pazartesi günü zabıta üniforması giyecek.

Yayınlanma: 06.10.2016 - 22:03
Abone Ol google-news

AKP tarafından Kanun Hükmünde kararname ile belediyelere atanan kayyımların kültür sanat alanındaki icraatları tepki çekiyor.

Batman Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Vali Yardımcısı Şeref Aksoy’un, geçen hafta Şehir Tiyatrosu’nu kapatması tartışma yaratırken kayyım icraatlarına dün yenileri eklendi. Hakkâri Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Vali Yardımcısı Cüneyt Epçim, belediyeye bağlı Binevş Kadın Danışma Merkezi ve Feqiye Teyran Kültür Sanat Merkezi’ne kilit vurdu. Diyarbakır’ın merkez Sur ilçe belediyesine kayyım olarak atanan Vali Yardımcısı Bilal Özkan ise tiyatrosu olmayan belediyenin, geçici görevle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu bünyesindeki tiyatrocu çalışanlarının geçici görevlerini iptal etti. Böylece Sur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ndeki işçi kadrolarına geri dönen iki tiyatrocu, dün ilçedeki bir okulun bahçesine yapılan çocuk parkı için kum taşımaya başladı. Zabıta kadrosunda olan üç tiyatrocunun ise pazartesi günü zabıta üniforması ile Sur Belediyesi’nde çalışacakları bildirildi.

Diyarbakır Şehir Tiyatrosu Müdürü Rüknettin Gün, “Bütün itirazlarımıza rağmen kayyım dediğini yaptı ve tiyatrocuları sahaya sürdü. Yıllardır onlarca oyun ve turnede sahne alan bu arkadaşlarımızın, tiyatroya geri dönmesini istiyoruz. Ancak edindiğimiz bilgilere göre kayyım, belediyedeki tüm personelin bulundukları kadrolarda çalıştırmak konusunda ısrar ediyor. Bu tutum oyunlarımızı da etkileyecek” dedi. Gün, 1994’te Fazilet Partili Ahmet Bilgin’in tiyatroyu kapattırdığını, yine aynı yıllarda Sur Belediye Başkanı olan Cemal Toptancı’nın da Sur Belediyesi’nde bulunan tiyatro birimini lağvettiğini hatırlattı.

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler