Yenibosna saldırısının failleri yakalandı

Yenibosna'da bulunan 75. Yıl Polis Merkezi ve Bahçelievler Askerlik Şubesi yakınında bombalı motosikletin patlatılması sonucu 10 kişinin yaralandığı terör saldırısını gerçekleştirdiği belirlenen PKK'lilerin de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 07.10.2016 - 09:26
Abone Ol google-news

İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemesi sonucu patlayan motosikletin sahibine ulaştı. Polis ekipleri, motosiklet sahibinin de aralarında bulunduğu 3 kişiyi gözaltına alarak Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirerek sorguya aldı. Motosiklet sahibi yapılan sorgulamasında motorunu bir arkadaşına ödünç verdiğini söyledi. Bunun üzerine kimliği tespit edilen kişinin PKK üyesi olduğu belirlenerek çalışma derinleştirildi. Şüphelilerin verdiği ilk bilgiler doğrultusunda PKK'li bombacının bazı kişilerle birlikte aile gibi davranarak bir otomobille Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne kaçmaya çalıştığı öğrenildi.

ÖZEL EKİP BOMBACIYI SAHTE KİMLİKLE AKSARAY'DA YAKALANDI

İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşturulan özel bir ekip PKK'lı bombacının da aralarında bulunduğu 1'i kadın 3 kişinin bulunduğu otomobili yakalamak için İstanbul'dan yola çıktı. PKK'li bombacı ve yanındaki kişilerin bulunduğu otomobil Aksaray ilinde, İstanbul'dan gelen özel ekip tarafından durduruldu. Plakası 34 GJ 4277 olan otomobile 34 VJ 4277 sahte plaka takıldığı saptan araçta İstanbul'daki saldırıyı gerçekleştirdikleri ve Güneydoğu illerine kaçmaya çalıştıkları belirlenen Erkem Gün, Felek Gün ve Serdar Gün gözaltına alındı. Bombacının üzerinde çıkan kimliğin sahte olduğu belirlendi. Polis ekipleri otomobilde yaptığı aramalarda 'Glock' marka bir tabanca ele geçirdi. 

Şüpheliler sağlık kontrolü için Aksaray Devlet Hastanesi'ne getirildiğinde, çevrede toplanan vatandaşlar teröristlere saldırmak istedi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolü sonrası Aksaray Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 3 şüpheli, işlemlerin ardından İstanbul'a gönderildi.

BOMBACIYA YARDIM EDENLERE OPERASYON
Polis ekipleri patlamayla bağlantısı olduğunu belirlediği şüphelileri yakalamak için başlattığı çalışmalar ve operasyonlar devam ediyor.

 İstanbul Yenibosna'da bombalı motosikletle saldırı: 10 yaralı

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler