‘Bir babayı pişman eden bu düzen utançtır'

10 Ekim’de katledilen CHP Malatya Gençlik Kolları’nın 12 üyesinin anısına belgesel ve kitap hazırlandı

Yayınlanma: 07.10.2016 - 21:09
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 10 Ekim’de Ankara Gar katliamında yaşamını yitiren 12 CHP’li gencin anısına hazırlanan “Baba Ben de Gideyim mi?” belgeseli ve “Bizim Çocuklar Malatya’nın Barış Güvercinleri” adlı kitap ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Belgesel ve kitabın, katliamın birinci yılında CHP Genel Merkezi’nde saat 19.30’da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla tanıtılacağını açıklayan Ağbaba, 101 insanı katleden babar sürüsünü besleyip büyütenlerin, katilleri öfkeli gençler olarak görenlerin, hiçbir önlem almayarak, adeta göz yumarak katliama yol açtıklarını söyledi.

Bununla da yetinmeyerek istifa beklentilerine karşı “sırıtarak poz verdik”lerini söyleyen Ağbaba, “Katilleri de biliyoruz, yol verenleri de biliyoruz. O sırıtışı unutmadık. Katliamda ölen insanları suçlayan vicdansızları unutmadık. İyilikle kötülüğün, insanlıkla barbarlığın mücadelesini veriyoruz” dedi. Bir babanın, barış mitingine katılmak için kendisinden “Ben de gidebilir miyim baba?” sözleri ile izin isteyen oğluna “Evet” dediği için “Dilim tutulsaydı da git demeseydim” dediğini anlatan Ağbaba, “Oğluna ‘Evet’ diyen babayı pişman eden böyle bir düzen, insanlık için utançtır. Bir gencin barış istediği için katledildiği bir düzen, utanılacak bir düzendir. En büyük utanç da böyle bir düzenin sürdürücüsü olan siyasi iktidarındır” dedi.

BİRLİKTE BAYRAK ASTIK

CHP tarihinin en büyük kaybını yaşadıklarını, 12 yol arkadaşlarını, kardeşlerini kaybettiklerini söyleyen Ağbaba şöyle konuştu: “Birlikte bayrak astığım, köy köy gezdiğim, gece gündüz demeden seçim çalışması yaptığım genç yoldaşlarımı toprağa verdim. Bu belgesel ve kitabı Roboski’den Ankara’ya tüm katliamlarda, ‘nazar degˆer diye sarılmaya kıyamadıkları’ evlatlarını kara topragˆa veren gözü yas¸lı analara ve yitirdigˆimiz insanlarımıza ithaf ediyoruz.” Tekin Yayınevi’nden çıkacak kitabı gazeteci Bülent Kutlutürk hazırlarken, basımını Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu üstlendi. Malatya’da Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun desteğiyle gençlerin anısına park yapımına başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler