Kalemi tutsaklara nöbet

Tutuklu yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci Necmiye Alpay için dün tutulan Özgürlük Nöbeti’nde Robert Koleji mezunlarıyla yazar Ayşe Kulin ve tiyatrocu Nedim Saban vardı.

Yayınlanma: 08.10.2016 - 19:36
Abone Ol google-news

Yazar Ayşe Kulin ve tiyatrocu Nedim Saban, kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin Yayın Danışma Kurulu üyeleri yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci Necmiye Alpay için nöbet tuttu, cezaevine mesaj yolladı. Saban, “Biz de dışarıda aynı derecede tutsağız” derken, yazar Ayşe Kulin ise sabır diledi: “Çocuğuna ceza verir gibi yazarına ceza veren bir ‘babamız’ var.” Kulin, hukukun ve adaletin olmadığını da vurgulayarak, “Mektup yazmadım çünkü, bize kızdıkça onlardan acısını çıkarmasınlar istedim. Başka ölçütlere göre tutuluyorlar” dedi. Bakırköy Kadın Cezaevi önündeki dünkü “Özgürlük Nöbeti”ni, Aslı Erdoğan’ın Robert Koleji’nden arkadaşları ile yazar Ayşe Kulin ve tiyatrocu Nedim Saban tuttu. Saban, Aslı Erdoğan’ın Robert Koleji’nden iki sınıf küçüğü olduğunu aktararak, “Çok sevdiğim biri ve hep yazar olarak hayranı olduğum bir insan” dedi. Saban, Aslı Erdoğan’ın cezaevinde olmasını istemediğini belirterek, “Biz de dışarıda aynı derecede tutsağız. Bir sürü yazar/gazeteci dostuma da aynı desteği verdim, vereceğim. Umarım kalemler tutuklu kalmazlar” diye konuştu.

‘Mektup yazmadım’

ve Alpay’a kitap yollamadığını, çünkü ellerine ulaşmayacağını söyleyerek, “Aslında, mektup yazmanın da iyi mi kötü mü olduğunu bilmiyorum. Gövde gösterisini sevmeyen bir iktidar var. Yaptıklarınız onların lehine mi oluyor aleyhine mi? Artık hukuk ve adalet kalmadığına göre başka ölçülere göre tutuluyor insanlar içeride. Ona dikkat etmek lazım diye yazmadım. Bize kızdıkça onlardan acısını çıkarmasınlar diye” dedi. Kulin, “Böyle giderse bu nöbetler rutine döner” diyerek, şöyle devam etti: “Böyle kişisel, intikam cezası gibi ceza olmaz. İçeride benim de bir sürü yazar dostum var. Onlar niye içerideler, ben bunu izah edemiyorum. Çocuğuna ceza verir gibi yazarına ceza veren bir ‘babamız’ var”. Açıklamanın ardından yazar Ayşe Kulin, Erdoğan’ın “Bir Delinin Güncesi”, “Kabuk Adam” ve “Mucizevi Mandarin” kitaplarından bölümler okudu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler